Analist die bitcoin bodem van 2018 voorspelde verwacht enorme koersexplosie

Twitter staat tegenwoordig vol met analisten die op dagelijkse basis strooien met gewaagde voorspellingen over de bitcoin koers. Soms zitten daar analisten tussen die het bij het juiste eind hebben. Smart Contracter is er zo eentje die in 2018 de bodem voor bitcoin wist te voorspellen. Volgens deze analist staat bitcoin in 2023 nog een aantal koersstijgingen te wachten.

Grafiek lijkt op die van 2019

Als we Smart Contracter mogen geloven, dan lijkt de huidige samenstelling van de grafiek van bitcoin op die van het tweede kwartaal van 2019. Destijds begon bitcoin aan een gigantische opleving van 4.000 naar 14.000 dollar in een paar maanden tijd.

Analist die bitcoin bodem van 2018 voorspelde verwacht enorme koersexplosie

Volgens Smart Contracter ondergaat de bitcoin koers momenteel een correctiegolf, die mogelijk voorafgaat aan een nieuwe rally naar zijn target. De analist maakt zijn voorspellingen op basis van de Elliot Wave theorie, een populaire theorie onder technische analisten.

Analist die bitcoin bodem van 2018 voorspelde verwacht enorme koersexplosie

Deze theorie maakt gebruik van de psychologie van de massa om voorspellingen te maken over de toekomst. Meestal beweegt de koers in golfbewegingen op basis van het sentiment onder de marktparticipanten. Volgens de theorie beweegt een asset altijd in vijf golven en volgens Smart Contracter kan de vijfde golf die nu in aantocht is bitcoin naar een koers van 28.000 dollar brengen.

Alle ogen op de Federal Reserve

Voor nu zijn alle ogen echter gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die later vandaag een nieuw rentebesluit bekendmaakt. Technische analyse is een manier om de koers te voorspellen, maar het is niet de enige factor. Sterker nog, in 2022 werden de koersen van financiële assets voornamelijk gedomineerd door de macro-economische omstandigheden.

De hoge inflatie dwong centrale banken over de hele wereld om de rente te verhogen en liquiditeit uit het financiële systeem te halen. Vrijwel alle financiële assets leden daaronder, maar bitcoin had het er in het bijzonder zwaar mee. Nu zijn we bijna aan het einde van de verhogingscyclus van de rente, maar de nadruk ligt op het woordje bijna.

De inflatie is nog steeds een stuk hoger dan de doelstelling van 2 procent van de centrale banken. Om die reden is het niet ondenkbaar dat de rente gedurende het hele jaar 2023 nog op dit relatief hoge niveau blijft. Wat dat betreft is het lastig om nu al te spreken van de start van een nieuwe bullmarkt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....