Bitcoin blijft doorstomen, koers van 25.000 dollar in aantocht?

De bitcoin koers is in de nacht van zaterdag op zondag weer aan een mooie opleving begonnen. Heel even werd de koers van 24.498 dollar aangetikt en momenteel hangen we daar met de koers van 23.294 dollar krapjes onder. Volgens Crypto Tony is de koers van 25.000 dollar het volgende belangrijke target voor bitcoin.

Koers van 25.000 dollar

Het is bijzonder om te zien hoe bitcoin tegen de achtergrond van deze macro-economische omstandigheden begint aan een behoorlijk indrukwekkende koersopleving. Vanaf het begin van het jaar gemeten staat er nu al een plus van bijna 41 procent op de borden voor bitcoin. Dat is iets wat we een paar weken geleden niet voor mogelijk hielden.

Wat dat betreft is het lastig om zaken uit te sluiten voor bitcoin. Het kan zijn dat we vanaf hier terugvallen, maar we kunnen de opleving zomaar doorzetten en naar 'nieuwe hoogten' doorstoten. Waar dit uiteindelijk zal eindigen voor bitcoin is lastig te zeggen, maar voor nu lijkt het einde nog niet in zicht.

Crypto Tony heeft in de bovenstaande tweet nog maar eens zijn target van 25.000 dollar herhaald. De handelaar baseert zichzelf daarbij op technische analyse, wat natuurlijk geen exacte wetenschap is. Uiteindelijk blijft het ook een soort gokken en hopen dat alles uitkomt zoals je het verwacht.

Waar komt de weerstand?

Als Crypto Tony het over de weerstand heeft waar we voor moeten uitkijken, dan focust hij zich op de totale market cap van de crypto-industrie. Zoals de naam Crypto Tony doet vermoeden, is hij niet alleen gericht op bitcoin. Vandaar dat hij het heeft over de totale markt.

Voor nu verwacht hij stevige weerstand rond de market cap van 1,2 tot 1,33 biljoen dollar. Op het moment van schrijven bungelt deze op 1,06 biljoen dollar. Daar zitten we dus nog redelijk ver vandaan. Om die koersen te bereiken moeten we vanaf hier nog ongeveer 20 procent stijgen.

Dat zou de bitcoin koers op ongeveer 27.000 tot 28.000 dollar brengen. We gaan het zien of bitcoin dat in zich heeft de komende dagen tot weken. Voor nu koersen we in ieder geval af op een fantastisch 2023, wat zeer welkom is na het debacle van het afgelopen jaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....