Analist die de bitcoin-winter van 2022 voorspelde verwacht nog diepere koersen

De pseudonieme, maar extreem populaire Capo heeft zijn ruim 535.000 volgers getrakteerd op een analyse waarin hij stelt dat bitcoin op weg is naar nieuwe dieptepunten. Alsof 2022 nog niet erg genoeg verloopt voor bitcoin, voorziet Capo dus nog lagere koersen dan de 17.600 dollar die we al gehad hebben.

"De grote hamer wacht"

Waar Capo met zijn ietwat cryptische bericht precies naar verwijst is niet helemaal duidelijk, wel is zeker dat hij het heeft over een nieuwe bodem voor bitcoin. De kans is meer dan aanwezig dat hij hiermee doelt op de macro-economische ontwikkelingen, die allesbehalve in het voordeel zijn van de financiële markten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend is dat Capo zijn uitspraken doet nadat bitcoin de afgelopen zeven dagen juist 2,87 procent heeft gewonnen. Die koerswinst is geboekt in een periode dat de traditionele financiële markten het zwaar hebben, waarmee de correlatie tussen bitcoin en de grote aandelenbeurzen eindelijk lijkt af te nemen.

Toch schijnt de torenhoge inflatie, die in Nederland inmiddels is opgelopen tot ruim 17 procent, als een donkere wolk over de markt. Centrale banken moeten de rente wel opdrijven om de inflatie onder de duim te krijgen, maar dat is een verhaal dat ook met de dag lastiger lijkt te worden.

Twee scenario's mogelijk

Volgens Capo zijn er voor bitcoin op dit moment twee scenario's mogelijk. In beide gevallen zou bitcoin ongeveer 30 procent verliezen vanaf de huidige koers van ongeveer 19.500 dollar.

In het eerste scenario pompt bitcoin volgens Capo eventjes op naar de 20.000 tot 20.5000 dollar, om vervolgens "genuked" te worden. In het andere scenario verliest bitcoin de steun op 18.400 tot 18.700 dollar en valt de koers meteen naar het voornaamste doel van Capo.

In beide gevallen ziet Capo de koers uiteindelijk uitbodemen op 14.000 tot 16.000 dollar, wat een donkerzwart scenario voor bitcoin zou zijn. Voorlopig is deze voorspelling van de analist echter nog geen realiteit en moeten we nog maar zien hoe ver het allemaal komt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....