Analist: geen paniek om bitcoin koers

313 totale weergaven

De bitcoin koers heeft in de nacht van zondag op maandag een flinke schuiver gemaakt en handelt momenteel op 18.500 dollar. Met die koers komen we gevaarlijk dicht in de buurt bij de voorlopige bodem van deze bearmarkt van 17.600 dollar die in juni werd bereikt.

Geen reden tot zorgen

Voorlopig is er volgens Twitter-analist TheRationalRoot nog geen reden tot zorgen. Bitcoin heeft het momenteel zwaar, dat staat buiten kijf, maar in vergelijking met vorige bearmarkten gedraagt de koers zich niet significant anders. Sterker nog, bitcoin beweegt tot nu toe nog binnen de range die we op basis van het verleden kunnen verwachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is nu zaak dat we de middelste lijn als steun weten te houden, om vervolgens weer boven de kostenbasis van korte termijn hodlers uit te schieten. De absolute bodem van de bearmarkt, de zwarte lijn in de grafiek, is in juni 2022 al aangetikt. Wat we in het verleden vaak zagen is dat bitcoin daarna langzaam maar zeker in de accumulatie-modus ging.

Er komen dus wat spannende weken aan voor bitcoin en het is mogelijk dat het deze cyclus allemaal even anders loopt. Voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin gaan we namelijk een wereldwijde recessie tegemoet, althans, daar lijkt het momenteel sterk op.

Inflatie en renteverhogingen

Het jaar 2022 laat zich vooral kenmerken door de torenhoge inflatie die we wereldwijd zien en centrale banken reageren daar steeds agressiever op. Met name de Amerikaanse Federal Reserve, de belangrijkste centrale bank ter wereld, heeft de rente tot nu toe flink opgehoogd. Ook voor deze week staat er een stevige renteverhoging op het programma.

De verwachting is dat de Federal Reserve op woensdag 21 september met een renteverhoging van 0,75 procent op de proppen komt, maar een verhoging van 1 procent is ook niet uitgesloten. Momenteel krijgt een verhoging van 1 procent een kans van 20 procent op de markt. Mocht die verhoging van 1 procent er komen, dan betekent dat de meest agressieve renteverhoging sinds de jaren 80 van de vorige eeuw.

The Rational Root probeert het sentiment en de ideeën van mensen te vangen in een nieuwe poll. Hierin vraagt hij of mensen verwachten dat het om een normale cyclus gaat, wat betekent dat we momenteel op of rond de bodem zitten, of dat mensen verwachten dat het dit keer anders is, vanwege de macro-omstandigheden. Het meerendeel geeft tot nu toe aan te verwachten dat we op of rond de bodem zitten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....