Bitcoin koers op belangrijk steunpunt in de 4-uurs grafiek, gaan we verder omlaag?

Bitcoin koers op belangrijk steunpunt in de 4-uurs grafiek, gaan we verder omlaag?

De bitcoin koers heeft na de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers op dinsdag 13 september weer een paar pittige dagen achter de rug. Waar het er even op leek dat we de 23.000 dollar zouden doorbreken, staat het er door de tegenvallende cijfers ineens heel anders voor.

RSI 4-uurs grafiek op kritiek punt

Bitcoin analist Matthew Hyland, die met zijn ruim 100.000 volgers op Twitter tot de groteren behoort, constateert dat de koers in de 4-uurs grafiek richting een kritiek punt beweegt. De Relative Strength Index (RSI) is bij een steunpunt aangekomen waar het al weken van afspringt, maar ditmaal kan het weleens anders zijn.

De macro-economische situatie heeft zich niet in de benodigde richting ontwikkeld en de kans is groot dat de markt een paar zware maanden tegemoet gaat. Als de RSI op dit punt niet weet te houden, dan is het goed mogelijk dat bitcoin onderweg is naar een nieuw dieptepunt voor deze bearmarkt.

Op dit moment ligt het voorlopige dieptepunt van de bearmarkt op 17.600 dollar, maar als de ellende blijft aanhouden moeten we waarschijnlijk verder omlaag kijken. De vraag is hoeveel keer bitcoin op de 4-uurs grafiek nog van dit niveau kan opspringen, want het vertrouwen in de markt neemt weer langzaam af.

48,8 procent van alle bitcoin op virtueel verlies

Met de tegenvallende koersprestaties van bitcoin staat momenteel ongeveer 48,8 procent van de volledige supply op een virtueel verlies. Aan de ene kant is dat een slechte situatie, maar aan de andere kant biedt het hoop. Dit geeft namelijk aan dat er een groep mensen is die, ondanks alle verliezen van de afgelopen maanden, besloten heeft om niet te verkopen.

Dit is een scenario dat we in afgelopen bearmarkten ook veel hebben gezien. Dalende koersen zijn voor mensen vaak een reden om bitcoin eens wat serieuzer te bekijken. Als alle hype omtrent de koers voorbij is, dan gaan mensen kijken naar wat bitcoin echt is.

Een deel besluit daarna alsnog om te verkopen, maar er is vaak ook een groep die blijft hangen en iets ziet in de absolute schaarste van bitcoin. Het grote verschil met vorige bearmarkten is dat bitcoin nu voor het eerst in zijn levensloop geconfronteerd wordt met een mogelijke wereldwijde recessie. We gaan dus hoe dan ook een interessante periode tegemoet.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties