Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week

Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week

De marksituatie lijkt wat tot rust te komen na de flinke daling van eerder deze week naar aanleiding van tegenvallende inflatiecijfers uit Amerika. Kunnen we dit weekend eindelijk weer wat groen verwachten?

Het volgende rentebesluit van de Fed wordt a.s. woensdag genomen en zal wederom gaan zorgen voor de nodige volatiliteit. De bitcoin koers staat momenteel op 19,823.05USD. We bespreken belangrijke prijsniveaus voor de komende volatiele week!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De trend op dit hoge tijdsbestek is nog altijd neerwaarts. Er is geen enkel argument te vinden die zegt dat het einde van de bearmarkt in zicht is en we het ergste achter de rug hebben.

Wanneer we inzoomen op de prijsactie van de afgelopen weken zien we dat we momenteel voornamelijk zijwaarts bewegen binnen de grotere neerwaartse trend. Dit hebben we gedurende de neerwaartse trend van de afgelopen 11 maanden vaker gezien. Een periode van consolidatie (gele vlakken) voordat de algehele trend zijn richting naar beneden hervat. Dus wie zegt ons dat het dit keer anders zal zijn?

We houden nog altijd het supportniveau rond $19.413 goed in de gaten. Wanneer we een wekelijkse kaars gaan sluiten onder de $19.413 betekent waarschijnlijk een volgende belangrijke stap naar beneden richting ons volgende interessegebied rond $13.863.

Pas na een uitbraak boven de recente high van $25.214 krijgen we op dit tijdsbestek een serieus argument om onze verwachtingen aan te passen.

Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De zijwaartse prijsactie van de afgelopen maanden zoals besproken bij de weekgrafiek zien we goed terug op onderstaande 4 uurgrafiek. We begeven ons in een prijsrange met range low rond $19.000 en range high rond $24.000.

Onze prijsrange analyse heeft ook recent weer laten zien nog altijd valide te zijn. Het testen van range high rond 15 augustus (zwarte pijl) heeft geleid tot het testen van mid-range en uiteindelijk zelfs het opnieuw testen van range low en tevens een belangrijk supportgebied (gele vlak).

Support deed wat we van support mogen verwachten en er volgde een sterke reactie omhoog die ons zelfs even terug bracht boven het midden van de prijsrange. Door de tegenvallende inflatiecijfers uit Amerika afgelopen dinsdag maken we ons op voor opnieuw een test van range low $19.000.

Support is support en de trend is de trend, uiteindelijk zal één van de twee doorbroken gaan worden. Dit geldt voor een uitbraak naar boven of naar beneden, maar meest waarschijnlijke op dit moment lijkt toch echt een uitbraak naar beneden.

Dit wil niet zeggen dat we de komende dagen iets meer groen kunnen gaan krijgen, bijvoorbeeld richting onze 200 MA’s rond $20.900, voor een perfecte bearish retest. Mochten we er onverwachts in slagen om zowel de 200 MA’s als mid-range $21.500 te heroveren, is dit het moment onze verwachtingen aan te passen en verschuiven we onze focus van range low naar range high.

Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week
Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Voor het testen van de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek zullen we eerst de lokale trend op dit lage tijdsbestek terug moeten winnen, zijnde de 200 MA’s rond $20.225.

Waarom we een lokale trend op een degelijk laag tijdsbestek erbij pakken? Omdat het de afgelopen weken bewezen heeft relevant te zijn. Kijk maar hoe het verliezen van de 200 MA’s rond 15 augustus (zwarte pijl) zorgde voor een terugkeer in de prijsrange, maar bovenal zorgde voor de nodige trendweerstand die ons verder naar beneden duwde naar mid-range en uiteindelijk zelfs range low.

Het heroveren van de lokale trend op 9 september (gele cirkel) zorgde voor een sterke stijging +17.5% in de dagen erna. Genoeg reden dus om deze zeer lokale trend de komende dagen in de gaten te houden.

Het terugwinnen van de 200 MA’s zou een eerste voorzichtige teken van kracht zijn op dit lage tijdsbestek. Maar zolang we ons hieronder bevinden komt een nieuwe test van range low steeds dichterbij.

Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers weer terug onder $20.000 na rode week
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties