Analist: Grayscale Ethereum ETF uitstromen kunnen deze week verminderen

1396 totale weergaven
ethereum opnames

De lancering van de Ethereum ETFs is op dit moment nog geen onverdeeld succes. Op 29 juli kenden ze met een uitstroom van 98 miljoen dollar opnieuw een hele slechte dag en tekenden ze voor de vierde achtereenvolgende dag van uitstromen. Volgens enkele analisten komt er echter bijna een einde aan die uitstromen.

Positief nieuws voor Ethereum?

Voorlopig is het nieuws over Ethereum dus niet goed geweest en hebben de ETF-lanceringen niet gebracht waar investeerders op hoopten.

Mads Eberhardt zegt nu dat het “waarschijnlijk” is dat de gigantische uitstromen bij Grayscale ten einde komen deze week.

Sinds de lancering verloor de ETHE ETF van Grayscale voor 1,7 miljard dollar aan kapitaal. Dat getal beslaat bijna 18% van de 9 miljard dollar die oorspronkelijk in het fonds zat, voordat het op 24 juli naar een ETF converteerde.

Precies die uitstromen zorgen ervoor dat het algemene beeld over de ETFs negatief is. De rest van de Ethereum ETFs zorgen namelijk dagelijks voor bescheiden instromen.

Een deel van die instromen zal echter ook van de Grayscale ETFs komen. Wat dat betreft is het heel lastig om nu al conclusies te trekken over het succes van de Ethereum ETFs.

Eberhardt is bullish over Ethereum

“Dus, wat er gaat gebeuren als deze Grayscale uitstromen voorbij zijn? Gok maar eens”, aldus Eberhardt in een volgende publicatie op Twitter.

Het moge duidelijk zijn dat Eberhardt bedoelt dat Ethereum gaat stijgen als de uitstromen bij Grayscale ten einde komen. Dat moeten we natuurlijk nog maar zien.

Uiteindelijk zijn er wel voldoende vragers nodig om de koers te laten stijgen. Dat is nu niet het geval.

Dat we dichterbij een mogelijk kantelpunt komen blijkt uit de data. Evanss6 deelde de bovenstaande grafieken, waarin we kunnen zien dat de Bitcoin ETFs op de zevende handelsdag bodemden, nadat de Grayscale uitstromen 13,2% van het originele kapitaal betroffen.

Hij merkt echter wel op dat de Grayscale Ethereum ETF een stuk sneller leegloopt. In slechts vier handelsdagen verloor Grayscale immers al 17,3% van alle Ethers die in het fonds zaten.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....