Analist Inmortal: “Ik verwacht een epische rally voor bitcoin in 2023”

858 totale weergaven

Een populaire analist is ervan overtuigd dat bitcoin in 2023 een gigantische rally tegemoet gaat. Het gaat om de pseudonieme Inmortal, die bijna 190.000 volgers heeft op Twitter. De analist spreekt van een “monsterdivergentie” in de bitcoin grafiek.

Geen bodemsignaal

Opvallend is dat het volgens Inmortal een positief signaal is, maar dat het op zichzelf nog geen bodemsignaal is. “De koers kan nog zakken terwijl de RSI (relative strength index) hogere dieptepunten blijft maken”, aldus Inmortal.

De RSI is een indicator die het momentum van een financiële asset aangeeft. Deze statistieken kan een trendverandering signaleren. Het lijkt erop dat bitcoin momenteel een bullish divergence doormaakt, wat betekent dat de kopers steeds meer momentum pakken, ondanks dat de koers blijft zakken.

De grafiek van Inmortal laat zien dat bitcoin in het verleden gigantische sprongen maakte na een bullish divergentie. In onder andere januari 2019, oktober 2020 en juli 2021 schoot de koers omhoog nadat we dit in de grafiek zagen. Inmortal gelooft dat we in 2023 aan een epische rally beginnen.

Epische rally in aantocht

In 2019 schoot bitcoin in de periode van maart tot juli van een koers van 3.000 dollar naar ruim 14.000 dollar. “We gaan dit herhalen in 2023”, aldus Inmortal. Op de korte termijn verwacht de analist een bounce naar het niveau van 17.500 dollar.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin echter nog onder de 17.000 dollar en ziet het er allemaal niet zo rooskleurig uit. We hebben een pittig jaar achter de rug en het sentiment is op dit moment niet best.

Wat dat betreft is het opvallend dat Inmortal dit soort voorspellingen doet, maar wat je vaak ziet is dat de koers omdraait op de momenten dat het sentiment juist een dieptepunt bereikt. De afgelopen zeven dagen waren niet heel fraai voor bitcoin, want voor die periode moest het een daling van 5,66 procent opschrijven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....