Bitcoin koers van 10.000 dollar in aantocht?

De bitcoin koers werd vorige week even behoorlijk volatiel nadat er veel macro-economische data kwam vanuit de Verenigde staten en Europa. Het begon natuurlijk allemaal met de Amerikaanse inflatiecijfers die lager uitvielen dan verwacht, gevolgd door een strenge Federal Reserve en Europese Centrale Bank.

De realiteit is hard

De harde realiteit is dat bitcoin momenteel onder de koers van 5 jaar geleden handelt. In 2017 bereikte bitcoin in december het toenmalige record van 20.000 dollar. Aan de andere kant is het belangrijk om te bedenken dat bitcoin die koers destijds heel even aantikte, om ook snel weer naar beneden te zakken.

In die zin zou je kunnen beargumenteren dat bitcoin niet echt op die koers heeft gestaan. Er zijn niet veel bitcoin verkocht op die koers van 20.000 dollar en dat is nu wel anders. Nu lijkt er zich een bodem te vormen rond deze koersen, terwijl het destijds om de top van de hype ging.

Het enige nadeel op dit moment is dat er fundamenteel weinig gaande is wat een nieuwe bullrun voor bitcoin kan starten. De inflatie is nog altijd hoog, centrale banken zijn gecommitteerd aan de hoge rentes en de interesse in bitcoin is even helemaal verdwenen.

Het is goed mogelijk dat we tot de volgende halving moeten wachten voordat er weer iets spannends gebeurd op het gebied van de bitcoin koers. Als er een recessie uitbreekt, iets wat vanwege de renteverhogingen zeker tot de mogelijkheden behoort, dan moeten we nog maar zien hoe de bitcoin koers zich kan houden.

"Het ergste moet nog komen"

Als we de handelaar en analist Crypto Tony mogen geloven, dan moet het ergste nog komen voor bitcoin. Tony verwacht uiteindelijk een dieptepunt van 10.000 dollar. "In 2023 verwacht ik dat bitcoin een bodempatroon vormt rondom de lagere grenzen van de koersrange waar we momenteel inzitten. Uiteindelijk moet de steun dan rond de koers van 11.000 tot 9.000 dollar komen", aldus Crypto Tony.

Dat zou betekenen dat we een behoorlijk grimmig begin van 2023 krijgen. "We moeten nog zien of het een capitulatie of langzame glijpartij naar beneden wordt", aldus Crypto Tony. De accumulatie die daar meestal op volgt, verwacht Crypto Tony pas op het moment dat de volgende halving dichterbij komt.

De volgende halving staat echter voor het voorjaar van 2024 op het programma, wat dus echt nog wel even duurt. Er is dus jammer genoeg even weinig positiefs te melden over de bitcoin koers, behalve dat het duistere jaar 2022 er nu bijna opzit.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....