Verkoopdruk op bitcoin neemt af, koersexplosie op komst?

Het lijkt erop dat het grootste deel van de verkoopdruk als gevolg van het omvallen van FTX inmiddels is verdwenen. De koers bereikte een voorlopige bodem op 15.600 dollar en is nu langzaamaan de weg omhoog weer ingeslagen. Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers op 17.689 dollar.

Tijd voor een koersexplosie?

Als we de analyse van MAC_D voor CryptoQuant mogen geloven, dan is de verkoopdruk op bitcoin langzaam aan het verdwijnen, wat de weg vrijmaakt voor een mogelijk koersexplosie. MAC_D komt tot deze conclusie door te kijken naar de zogenaamde Bitcoin Spent Output Value Bands voor alle beursplatformen.

Deze indicator heeft in het verleden een significante impact op de koers gehad. We moeten hiervoor vooral naar het gedrag van whales kijken. Zodra zij 1.000 tot 10.000 bitcoin richting de beurzen sturen om te verkopen, is dit vaak een teken van een. bodem geweest.

Verkoopdruk op bitcoin neemt af, koersexplosie op komst?

We hebben dit jaar meerdere van dat soort ‘crises’ gehad, maar de hoeveelheid stortingen van whales op de beurzen neemt langzaam af. MAC_D trekt op basis daarvan de conclusie dat we de bodem weleens gehad kunnen hebben en dat het tijd is om weer omhoog te kijken.

Gooien de miners roet in het eten?

Het enige wat volgens MAC_D in potentie nog roet in het eten kan gooien is een verdere capitulatie van de miners. Bitcoin miners staan dit jaar hevig onder druk vanwege de extreme koersdalingen, de hoge hashrate en de hoge energieprijzen. Dat is voor miners een dodelijke combinatie voor de winstgevendheid van hun operaties.

In die zin wordt het nog even oppassen en is het helemaal geen zekerheid dat we vanaf hier zomaar de lucht inschieten. MAC_D gelooft echter niet dat miners de koers nog verder omlaag kunnen drukken. “Ik verwacht niet dat dit grote paniekverkopen veroorzaakt”, aldus MAC_D.

Verkoopdruk op bitcoin neemt af, koersexplosie op komst?

Het aantal lange-termijn hodlers is ook flink toegenomen, wat ervoor zorgt dat de dalingen die we nu zien niet zo spectaculair zijn. Er is geen sprake van hevige paniekverkopen meer, omdat de meeste mensen die nu nog in de markt zitten er echt voor de lange termijn inzitten, zo is de analyse van MAC_D.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....