Analist verwacht koersdaling bitcoin naar $63-64.500

6906 totale weergaven
Bitcoin koers voorspelling Peter Brandt

Michaël van de Poppe, een populaire Nederlandse analist op Twitter, verwacht dat bitcoin nog lang in de range van 57.000 tot 73.000 dollar blijft handelen. Daarnaast voorziet hij een slecht begin van de week met koersdalingen voor de digitale munt. “Mijn persoonlijke gebied van steun ligt tussen de 63.000 en 64.500 dollar. Dat gebied moet bitcoin vasthouden”, aldus Van de Poppe.

Belangrijke lijnen voor bitcoin

In zijn grafiek tekende Michaël van de Poppe een paar belangrijke lijnen die bitcoin momenteel steun en weerstand bieden. Zoals we kunnen zien in de onderstaande grafiek beschouwt hij de zone van 63.000 tot 64.500 dollar als een mogelijke interessante koopzone voor de digitale munt.

Image

Ondertussen lijken veel mensen het vertrouwen langzaam te verliezen. “Het ene moment lijkt het alsof bitcoin een comeback maakt en het volgende moment dipt de koers onder de 70.000 dollar”, aldus Crypto Xenesis.

Op het moment van schrijven rolt de bitcoin koers binnen op 66.245 dollar en is er over de afgelopen 24 uur niets veranderd. Wat dat betreft was het een redelijk rustig weekendje voor bitcoin en de markt.

Het is nu echt wachten op de volgende belangrijke inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Wachten op belangrijke inflatiecijfers

Voor 28 juni staat er met de PCE prijsindex weer een belangrijke inflatiemeter op het programma in de Verenigde Staten. Na de positieve CPI en PPI scores van afgelopen week (inflatie lager dan verwacht), is de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) op zoek naar bevestiging.

Zij willen bevestiging van het vermoeden dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%. Als ze die op 28 juni opnieuw krijgen van de PCE-inflatie, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve, dan is de kans aanwezig dat het optimisme terugkeert in de markt.

Tot die tijd kan bitcoin, zoals Michaël van de Poppe al aangaf, weleens in de range van 57.000 tot 74.000 dollar blijven. Vooralsnog zijn er weinig katalysatoren te bekennen die bitcoin daar zomaar uit kunnen tillen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....