Populaire crypto analist BitQuant: BTC koers terug naar ATH vóór Bitcoin halving 2024

Tot dusver is 2023 een onstuimig jaar geweest voor de crypto markt en blikken we terug op een periode die door veel investeerders en analisten met spanning is gevolgd. Wat met name veel aandacht heeft getrokken, is de enorme volatiliteit die we voor ’s werelds’ grootste cryptomunt hebben kunnen waarnemen. Een indrukwekkende stijging van de Bitcoin koers werd direct gevolgd door een scherpe daling.

Nu, na een periode van onzekerheid en herstel, pakt de Bitcoin koers weer momentum. Met de volgende Bitcoin halving op komst in 2024 vragen analisten zich af: bereikt de grootste crypto ter wereld weer een nieuwe All-Time-High (ATH), of speelt een nieuwe crypto met potentie zich op tijd in de kijker?

Bitcoin (BTC) – Eerste positieve weekafsluiting in zes weken!

Na een spannende periode waarin de Bitcoin koers bleef schommelen, hebben we de cijfers afgelopen week weer groen zien kleuren. Waar de Bitcoin koers de afgelopen weken zelfs onder het ondersteuningsniveau van $25,000 dook, is er tijdens de afgelopen 7 dagen sprake geweest van een koersstijging van 6.7%. Dankzij deze herstelperiode zijn de verliezen van de weken ervoor weer zijn gecompenseerd.

Populaire crypto analist BitQuant: BTC koers terug naar ATH vóór Bitcoin halving 2024
Bitcoin koers grafiek – Bron: TradingView

Terwijl de Bitcoin koers momenteel rond de $26,827 danst, heeft het haar eerste positieve weekafsluiting sinds de start van augustus kunnen vieren. De koers heeft zelfs de 20-daagse EMA (Exponential Moving Average) overschreden en het ziet er naar uit dat het op weg is om binnen de komende dagen ook de 50-daagse EMA aan te tikken.

Daarnaast is de Crypto Fear & Greed Index gestegen naar 46, een flinke stijging ten opzichte van een maand geleden. Hier kunnen we uit opmaken dat Bitcoin wederom een positief sentiment geniet onder investeerders.

Als Bitcoin er succesvol in slaagt de 50-daagse EMA te bereiken, zal de koers naar verwachting direct de lucht in schieten.

BitQuant over de aankomende Bitcoin halving – Nieuwe ATH?

Met de volgende Bitcoin halving in aantocht in april 2025, richt veel crypto analisten op speculaties en voorspellingen rondom de Bitcoin koers.

Een van de prominente crypto analisten, BitQuant, verwacht dat Bitcoin in aanloop naar de volgende Bitcoin halving door de zak zal gaan en het huidige record van bijna $69.000 zal verbreken. Dit zou betekenen dat de Bitcoin koers binnen de komende zes maanden een nieuw ATH zal bereiken!

Dit is niet alles wat BitQuant over de Bitcoin koerst te zeggen heeft. De analist voorspelt dat de koers ook na de Bitcoin halving een indrukwekkende stijging zal aanhouden, en voor het einde van 2024 een waarde van $250.000 zal bereiken.

BitQuant doet deze bullish voorspellingen op basis van de recente markttrends en analyses van de gedragspatronen van investeerders rondom Bitcoin halving evenementen.

De geschiedenis leert dat een Bitcoin halving, dankzij de gecreëerde schaarste van de populaire token, resulteert in FOMO (fear of missing out). Als gevolg schiet de populariteit van de token, en daarmee ook de koers, flink de lucht in.

Terwijl Bitcoin toewerkt naar de volgende Bitcoin halving, is er een hoop beweging in de cryptowereld. Nieuwe crypto met potentie trekken met innovatieve en toekomstbestendige modellen een hoop aandacht van investeerders en analisten.

Zo laat de succesvolle presale van Bitcoin BSC zien dat oplettende investeerde deze nieuwe crypto niet graag laten schieten.

Bitcoin BSC – Nieuwe crypto met potentie boekt waanzinnig Presale-succes

Bitcoin BSC (BTCBSC) is een nieuwe crypto die als Bitcoin variant met hoge ambities de markt komt opschudden. Bitcoin BSC is een BEP-20 token die draait op de Binance Smart Chain en daarmee dezelfde gerenommeerde code als Ethereum gebruikt.

Bitcoin BSC heeft als doelstelling om het succes van de originele Bitcoin te evenaren en de stijging van de Bitcoin koers op de lange termijn zelfs te overtreffen.

Wat deze nieuwe crypto onder andere onderscheidt van haar voorgangers, is het omarmen van een toekomstbestendig stake-to-earn mechanisme. Investeerders kunnen hun tokens voor de lange termijn vastzetten en hiermee een passief inkomen genereren.

Dit kan bijzonder lucratief zijn met een potentieel rendement van 192%. Daarnaast is het staking mechanisme een veel duurzamer alternatief dan het energieslurpende minen. Hiermee laat het project zien dat er ook in de cryptowereld ruimte is voor verduurzaming.

Populaire crypto analist BitQuant: BTC koers terug naar ATH vóór Bitcoin halving 2024

Deze innovatieve aanpakt, heeft succesvol haar vruchten afgeworpen. Investeerders hebben tijdens de presale al collectief gebruik gemaakt van staking mechanisme. Momenteel zijn er al 1.3 miljoen BTCBSC tokens gestaked, waardoor er ook direct een hechte community ontstaat met lange termijn betrokkenheid.

Tijdens de presale is de BTCBSC token beschikbaar voor een vaste prijs van $0,99 – hetzelfde nostalgische bedrag waarvoor Bitcoin zelf in 2011 over de toonbank ging. Er zijn inmiddels al ruim $2.7 miljoen tokens verkocht en daarmee is de sprint richting de soft cap van $3.96 miljoen in volle gang.

Net als bij Bitcoin is er een total supply van 21 miljoen tokens. Deze zullen over een periode van 120 jaar worden verspreid. 6 miljoen van deze tokens zijn beschikbaar tijdens de presale. 14.5 miljoen zal weer in handen van de community terecht komen in de vorm van staking bonussen. Het resterende bedrag is gereserveerd als liquiditeit voor DEXs.

Met de combinatie van de hoogwaardige expertise en techniek die het project in huis heeft, samen met de integratie van een serie innovatieve mechanismen, lijkt het erop dat deze nieuwe crypto met potentie alle verwachtingen waar kan maken.

Nu naar de Bitcoin BSC presale

Conclusie

Terwijl de crypto zomer ten einde loopt, is er nog steeds sprake van schommelingen on onzekerheid op de algehele cryptomarkt. Na een periode van herstel pakt Bitcoin weer momentum. Volgens BitQuant zal de eerstvolgende Bitcoin halving ervoor zorgen dat Bitcoin binnen de komende zes maanden een nieuw ATH op haar naam kan schrijven!

Terwijl alle ogen op de Bitcoin koers zijn gericht zet een nieuwe crypto met potentie grote stappen tijdens de presale. Bitcoin BSC laat met een innovatief en toekomstbestendig model zien dat het grote potentie heeft om de Bitcoin koers op de lange termijn te evenaren.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
BTCcryptocurrency

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...