Analist voorspelt koerstop bitcoin in 2025

1771 totale weergaven
Bitcoin Bear Trap of bluf? Amerikaans banenrapport zaait twijfel

Het gaat op dit moment niet goed met de bitcoin koers. Na een stijging naar het niveau van 64.000 dollar in het weekend, is de digitale munt inmiddels weer onder het niveau van 60.000 dollar gedoken. Dat zorgt onder grote groepen van investeerders voor paniek, maar deze analist blijft rustig en voorziet nog enorme stijgingen.

Koerstop bitcoin in 2025

Het gaat om de populaire analist Mags, die constateert dat bitcoin een heel normaal patroon volgt. Een patroon dat we kennen uit vorige cyclussen van de digitale munt. Zodoende hoeven we ons volgens hem nog geen zorgen te maken over de start van een nieuwe bearmarkt voor bitcoin.

In zijn publicatie schrijft Mags over de stijgingen die bitcoin in het verleden doormaakte na halvings. We zitten ook nu weer in een halving-jaar en volgens hem volgt bitcoin dus nog altijd een met het verleden vergelijkbaar patroon.

Dat zou kunnen betekenen dat we later dit jaar een vervolg van de bullrun krijgen voor de digitale munt. Op basis van het verleden voorspelt Mags een koerstop voor bitcoin tussen juni en oktober 2025. Wat dat betreft moeten we dus nog ongeveer één jaar geduldig zijn.

Bitcoin onder druk

Ondanks de optimistische lange-termijn vooruitzichten voor bitcoin, is de realiteit dat de koers op dit moment behoorlijk onder druk staat. Over de afgelopen 24 uur is de bitcoin koers met ruim 5% gedaald en tikten we zelfs het niveau van 58.000 dollar aan.

Inmiddels lijkt er weer sprake van een voorzichtig herstel, maar nog niet voldoende om te kunnen stellen dat de correctie alweer voorbij is.

Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat bitcoin in augustus van ver moest komen. Begin augustus dook de bitcoin koers immers stevig naar beneden en bereikten we zelfs het niveau van 48.000 dollar.

Vanaf dat niveau is de bitcoin koers alweer enorm gestegen en is het niet vreemd dat we even een korte correctie zagen. Wat denken jullie? Gaan we met bitcoin nog een nieuwe all-time high krijgen in 2024 of 2025?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....