Analist voorspelt laatste daling voor nieuwe bitcoin all-time high

11144 totale weergaven

De populaire, maar pseudonieme analist Bluntz voorspelt nog één laatste daling voor een nieuwe all-time high van bitcoin. Bluntz constateert in zijn grafieken dat bitcoin een zogenaamde bullish pennant patroon vormt op de driedaagse variant.

Eerst een daling, dan een koersrecord

Voordat we naar die all-time high stijgen met de bitcoin koers, moeten we dus eerst nog een correctie verwerken. Bluntz verwacht dat bitcoin richting de 60.000 dollar gaat bewegen, om vervolgens op te leven naar 80.000 dollar.

“Voor nu leun ik naar wat consolidatie op de hogere tijdsframes voor bitcoin. Dat lijkt mij het meest logische. Maar wat me zorgen baart is dat alts in de problemen zitten, terwijl bitcoin nog niet eens nieste.

Een terugval naar 62.500 dollar, wat voor bitcoin een daling van slechts 12% zou zijn, kan vernietigend zijn voor sommige altcoins”, aldus Bluntz.

Op basis van zijn grafiek lijkt Bluntz te voorspellen dat bitcoin richting het einde van het jaar naar 87.500 dollar beweegt. Op het moment van schrijven staat de grootste munt van de markt op 67.400 dollar voor een daling van 0,57% over de afgelopen 24 uur.

Bearish over grote memecoin

Overigens is Bluntz niet alleen maar bearish over bitcoin op de korte termijn. Hij heeft zijn focus momenteel ook op dogwifhat (WIF) liggen, één van de memecoins die het in 2024 juist goed doet.

Volgens Bluntz ziet WIF er bearish uit en kan de munt weleens terugvallen naar de koers van 1 dollar.

Voor zijn analyses gebruikt Bluntz de Elliott Wave Theory, een benadering binnen de technische analyse die stelt dat financiële assets zich in golven door de grafiek bewegen.

Die golven zijn gebaseerd op de psychologie van de massa. Een daling naar de koers van 1 dollar zou een gigantische betekenen voor WIF. Op dit moment handelt de memecoin namelijk op een koers van 2,62 dollar.

Daarmee zou het dus meer dan 50% van zijn waarde inleveren. Waarschijnlijk zullen ook andere memecoins lijden op het moment dat dogwifhat onderuitgaat.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....