Analist voorziet bitcoin koers van $100.000

7362 totale weergaven
Bitcoin kan dieper dalen: Wat moet jij weten

Als we de pseudonieme analist DonAlt mogen geloven, dan is er helemaal niets zorgelijks aan de hand met bitcoin. De Bitcoin koers viel vannacht naar bijna 53.000 dollar en is daarmee ver verwijderd van een all-time high, maar DonAlt durft nog altijd over een Bitcoin koers van 100.000 dollar te speculeren.

Bitcoin koers van $100.000

De grote vraag is natuurlijk waar bitcoin de steun gaat vinden om weer naar boven te springen.

Volgens DonAlt is de verkoopgolf voorbij zodra Bitcoin ongeveer 9% boven zijn huidige koers weet te sluiten. Daarna kan Bitcoin zelfs aan een rally beginnen, die zijn huidige all-time high uit de boeken schrijft, zo is de overtuiging van de pseudonieme DonAlt.

GIjBRxAXAAE-jGP

“De invalidatie ligt boven de 63.000 tot 64.000 dollar. Als we boven die koersen weten te sluiten, dan gaan we naar 80.000 dollar, daarna 90.000 dollar en vervolgens naar 100.000 dollar”, aldus de analist.

Voor nu lijkt hij echter een koersdaling naar 52.000 dollar te verwachten. Dat voorspelde hij namelijk als de steun op 56.500 dollar zou falen en dat is inmiddels gebeurd voor bitcoin. Het is te hopen dat we nu rond een bodem zitten voor de digitale munt.

Volledige capitulatie mogelijk?

Als we de koers van 52.000 dollar ook verliezen, dan ziet DonAlt nog een mogelijkheid voor verdere koersdalingen van Bitcoin. Doen we dat? Dan is volgens hem een rug pull naar het niveau van 40.000 dollar mogelijk.

GIjBRxAXAAE-jGP

Daar moet Bitcoin dan uiteindelijk zijn “bodem” vinden om weer naar boven te gaan schieten. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 54.200 dollar en lijkt de angst behoorlijk in de markt te zitten.

Het lastige aan Bitcoin is natuurlijk dat het gaat om een asset zonder theoretische bodem en zonder theoretische top. Bitcoin produceert niets en daarom is het lastig om een waardering op de digitale munt te plakken.

Uiteindelijk is het een beetje “wat de gek ervoor geeft” en dat zien we dan ook terug in de volatiele aard van de digitale munt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd