Analist voorziet koersrally nadat plotseling longpositie van 30.000 bitcoin opduikt

Bitcoin handelt in een nauwe koersrange op 6 september en op de derivatenmarkt lijken de grote jongens op een stijging in te zetten. Twee populaire Twitter-analisten constateren namelijk dat een onbekende grote entiteit op Binance flinke longposities accumuleert.

Retail verkoopt, maar whale koopt

Het retail publiek zit de afgelopen dagen weer in de verkoopmodus, maar deze grote entiteit op Binance moet daar niets van weten. De onbekende whale in kwestie zuigt namelijk alle liquiditeit op en dat moet volgens 'il Capo of Crypto' tot een bounce leiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De bounce komt eraan", zo voorspelt de analist op zijn Twitterpagina als tekst bij een grote update waarin hij de positie van de onbekende entiteit beschrijft. Volgens Capo gaat het om een positie van tenminste 30.000 bitcoin, waarmee het dus echt om een grote jongen gaat die inzet op een rally.

Zijn collega JACKIS constateert dat er op de koers van 19.650 dollar veel interesse is in Binance futures. "We zien dat de posities gevuld worden, vervolgens stijgt de koers, dan onstaat er een nieuwe verkoopgolf, worden de nieuwe orders geraakt en herhaalt het patroon zich. Het lijkt erop dat iemand hard accumuleert", aldus JACKIS via Twitter.

Dollar houdt druk op de ketel

Op het macro-vlak is de Amerikaanse dollar uiteraard weer hét onderwerp van gesprek. De belangrijkste fiatvaluta ter wereld heeft namelijk een nieuw multi-decennia tellend hoogtepunt neergezet in vergelijking met een mandje van andere fiatvaluta.

De US Dollar Index (DXY) passeerde de 110,55 voordat het weer iets corrigeerde. Daarmee werden onder andere de euro en de yen hard aangepakt. De kracht van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro komt extra tot uiting vanwege de energiecrisis in Europa.

De Europese Centrale Bank heeft helaas niet de luxe die de Amerikaanse Federal Reserve wel heeft om met de rente te spelen om de inflatie te bevechten. Met name op dat gebied lijkt er nog een zware periode aan te komen voor de euro, in ieder geval ten opzichte van de dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....