“Huidige koers biedt zeldzame koopkans voor bitcoin”

Game of Trades is een populaire analist op Twitter die in rap tempo een following van ruim 40.000 mensen heeft opgebouwd. Met de huidige koers van bitcoin, die rond de 20.000 dollar zweeft, zijn we volgens de analist op een bijzonder punt aangekomen, waarbij het weleens interessant kan zijn om in te kopen.

Zeldzame koopkans gespot

"Zeldzame koopkans voor bitcoin gespot", zo begint Game of Trades zijn verhaal op Twitter. "De bitcoin koers zweeft boven de laagste band van de Bitcoin Price Temperature, wat het 4-jarige voortschrijdend gemiddelde vertegenwoordigt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de grafiek van Game of Trades is te zien dat bitcoin vanaf dit punt vrijwel altijd aan een nieuwe stijging begon. Helaas bieden resultaten uit het verleden natuurlijk geen garanties voor de toekomst, er spelen immers meer factoren een rol in het koersverloop van bitcoin. Dat neemt echter niet weg dat het een positief signaal is.

Uiteindelijk heeft deze blauwe trendlijn zich in het verleden vaak bewezen als een sterk steunpunt voor de bitcoin koers en zelfs als een springplank naar hogere koersen. Op dit moment lijken de macro-economische omstandigheden nog wat roet in het eten te gooien, maar daar zou de komende maanden verandering in kunnen komen.

Niet iedereen is positief

Niet iedereen deelt de positieve visie van Game of Trades. Volgens analist Kevin Svenson ziet de grafiek er op dit moment zelfs heel negatief uit voor de bitcoin koers, in ieder geval op de korte termijn. "Het lijkt er momenteel op dat we de bearmarkt doorzetten, tenzij we boven deze trendlijn uit weten te springen", aldus Svenson.

Daar zou Svenson best gelijk in kunnen krijgen, maar aan de andere kant baseert hij deze trendlijn op twee stevige bounces en één van meer discutabele bounce in de buurt van de doorbraak naar beneden. Uiteindelijk blijft technische analyse slechts het tekenen van lijnen in een grafiek en bitcoin is uiteraard meer dan technische analyse.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....