Analist waarschuwt voor correctie: ‘Bitcoin herhaalt patroon uit 2019’

Benjamin Cowen, een populaire analist met ruim 783.000 abonnees op YouTube, waarschuwt voor een pittige correctie voor bitcoin. De analist baseert dit op het feit dat de grafiek van bitcoin momenteel een patroon uit 2019 herhaalt. In die periode dipte bitcoin onder het 100-daagse bewegende gemiddelde.

Nu hangt bitcoin rond hetzelfde niveau en kunnen we dus een vergelijkbaar patroon te zien krijgen.

Tijd voor een correctie?

Het lijkt er nu net weer een paar dagen op dat de bulls weer wat energie hebben. Wat dat betreft zou het enorm zonde zijn als de positieve koersactie van bitcoin alweer ten einde komt vanwege het doorbreken van dit bewegende gemiddelde.

"Als het patroon van 2019 een indicatie voor de toekomst is, dan hoeft het niet lang te duren voordat we onder deze lijn zakken. Daarna moeten we bedenken of het om een duurzame koersbeweging gaat of dat het uiteindelijk weer de andere kant opslaat, zoals in 2019", aldus de analist.

We hebben er inmiddels één dagsluiting onder gezeten, maar de vraag is nu of bitcoin het in zich heeft om weer boven deze lijn uit te klimmen. Volgens Cowen kan ook het 20-daagse bewegende gemiddelde helpen bij het beantwoorden van deze vraag.

Vergelijking met 2019

De vergelijking met 2019 gaat door met het 20-daagse bewegende gemiddelde. Destijds slaagde bitcoin erin om boven dit gemiddelde uit te springen, om vervolgens weer omlaag te zakken. "Op dit moment zijn we boven het 20-daagse gemiddelde uitgesprongen. We zijn er echt net bovenuit", zo gaat Cowen verder.

Wat dat betreft lijkt het dus afwachten in hoeverre bitcoin zich de komende dagen zal manifesteren. Het is nu echt tijd voor de bulls om de kar weer even te trekken. Op het moment van schrijven tikt de koers in ieder geval binnen op 27.650 dollar en lijkt de markt weer even zijwaarts te handelen.

Zowel de bulls als de bears zitten in een afwachtende houding. De kans is groot dat de macro-economische omstandigheden (met name de onzekerheid) hier een rol in spelen.

Niemand weet hoe lang het duurt voordat de rentes weer een keer gaan zakken. Op dit moment lijkt het nog relatief lang te duren voordat de Federal Reserve omgaat en de rente mogelijk weer zal verlagen. De inflatie is immers een stuk hardnekkiger dan men had gehoopt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....