Koersexplosie bitcoin is dichtbij volgens de Nederlandse analist PlanB

657 totale weergaven

De Nederlandse analist PlanB blijft op Twitter en YouTube extreem positief en bullish over bitcoin. Volgens PlanB is het op dit moment wachten totdat bitcoin erin slaagt om de 2Y Realized Price te doorbreken. Die grens ligt momenteel op de koers van 29.500 dollar.

In het verleden was dat het moment dat we konden stellen dat de bearmarkt definitief voorbij was.

De 'gerealiseerde prijs' van bitcoin over 2 jaar verwijst naar het gemiddelde van de daadwerkelijke handelsprijzen van bitcoin over de afgelopen twee jaar. Het geeft een nauwkeurige weergave van de historische marktwaarde van Bitcoin gedurende deze periode, rekening houdend met alle fluctuaties in prijs.

Koersexplosie op komst?

Als het bitcoin lukt om de koers van 29.500 dollar te heroveren, dan is er een kans dat de bearmarkt definitief voorbij is en we weer omhoog kunnen kijken. Dat neemt niet weg dat we recent natuurlijk ook boven dit koersniveau handelden, wat de daadwerkelijke waarde van deze analyse iets naar beneden brengt.

In een eerder bericht vergelijkt PlanB bitcoin ook nog met een strandbal die onder water gehouden wordt. Zodra je die loslaat, schiet deze natuurlijk met een enorme kracht naar boven.

Het zou fantastisch zijn als bitcoin het in 2023 nog voor elkaar krijgt om een gigantische koersexplosie op de borden te zetten, maar het macro-economische klimaat is er op dit moment niet helemaal naar.

Wat dat betreft moet er nog wel het een en ander gebeuren voordat we echt weer omhoog kunnen kijken. PlanB beperkt zich in zijn analyse vooral tot de bitcoin koers en laat het macro-klimaat daarin buiten beschouwing.

Inflatie en rente

De realiteit is namelijk dat de inflatie nog altijd een stuk hoger is dan de doelstelling van 2,0 procent die centrale banken over de hele wereld aanhouden. In de Verenigde Staten liggen de belangrijkste inflatiemeters nog op minimaal 4,0 procent en lijkt het nog wel even te duren voordat we richting de 2,0 procent gaan.

Dat maakt het zeer waarschijnlijk dat we nog wat langer met de hogere rentes van centrale banken moeten dealen en dus dat de lastige situatie voor de financiële markten nog langer blijft aanhouden.

In die zin zou het niet logisch zijn voor bitcoin om in 2023 al de oude all-time high aan te vallen, maar er zijn in het verleden natuurlijk gekkere dingen gebeurd.

Toch lijkt het meer waarschijnlijk of logisch dat bitcoin in 2024, na de halving, weer eens aan een sterke koersperiode begint. Verder moeten we ook niet vergeten dat bitcoin, vanaf de bodems van 2022 gemeten, al een behoorlijk jaar achter de rug heeft.

Als de digitale munt er ieder jaar in slaagt om een rendement van ruim 60 procent op de borden te zetten, dan zou iedere investeerder daarvoor tekenen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd