Deze Nederlandse analist denkt dat bitcoin koers weer gaat stijgen

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe is ervan overtuigd dat het bullish momentum van bitcoin nog altijd in tact is, ondanks dat we nu even door een lastige periode heengaan. Van de Poppe deelt met zijn ruim 557.00 volgers op Twitter dat de laatste paar correcties van bitcoin gezien zijn in een over het algemeen opwaartse trend.

"Als je naar de hogere tijdsframes kijkt voor bitcoin, dan is het nog allemaal prima. Het gaat om een gezond correctie in een opwaartse trend", aldus Van de Poppe.

Gezonde correctie

Waar sommige analisten na de correctie alweer beginnen over een potentiële bitcoin koers van 12.000 dollar, is het volgens Van de Poppe belangrijk om serieus te kijken naar mogelijke steunpunten in de grafiek voor bitcoin.

"Bitcoin zwemt nog altijd rond de dieptepunten. Afgelopen nacht zagen we een bezoekje aan het lokale dieptepunt van 26.100 dollar, maar bleef de 25.800 dollar nog onaangetast. Als we op weten te klimmen naar de koers van 26.600 dollar, dan hebben we het ergste wel gezien", aldus Van de Poppe.

Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op een koers van 26.490 dollar en staan we redelijk dicht in de buurt bij die veilige grens van 26.600 dollar waar Van de Poppe het in zijn analyse over heeft.

De Federal Reserve

Uiteindelijk hangt veel af van de Amerikaanse Federal Reserve, die op 14 juni weer voor een nieuw rentebesluit staan. Gisteren kwam er een bak aan positieve data over de Amerikaanse economie naar buiten. Bijvoorbeeld als het gaat over de Amerikaanse arbeidsmarkt, waar bleek dat het aantal werkloosheidsclaims een stuk lager uitviel dan verwacht.

Verwacht werd een getal van 245.000 stuks, maar uiteindelijk kwam deze binnen op 229.000 stuks. Verder groeide het BBP in Amerika vooralsnog met 1,3 procent in het eerste kwartaal van 2023, terwijl een groei van 1,1 procent verwacht werd.

Voor nu is de verwachting dat er een 61 procent kans is dat de rente op hetzelfde niveau blijft en een iets kleinere kans van 39 procent dat we op 14 juni alsnog een nieuwe renteverhoging van 0,25 procent op ons dak krijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....