Analisten: ‘Bitcoin is koning van de assetklasse’, BTC daalt naar $7.900

Bitcoin (BTC) heeft het moeilijk vandaag. De grootste cryptomunt verloor ruim 7% tegenover de dollar en staat nu op $7.900.

De cryptomunt ging dit weekend nog voor ruim $8.700 per stuk over de toonbank, dus er is flink wat verloren in korte tijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderstaande grafiek is het koersverloop van het afgelopen jaar voor bitcoin. Hoewel er nu rode cijfers te zien zijn, staat bitcoin er beter voor dan de maanden hiervoor. Sterker nog: de .

Bitcoin is 'King of the Hill'

De analisten van Delphi Digital vinden bitcoin (BTC) op dit moment de 'King of the Assets Class Hill'. Dat meldt The Next Web. Deze titel krijgt bitcoin omdat het de afgelopen maanden bijzonder goed heeft gepresteerd.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Delphi Digital"]Mei is in het bijzonder heel belangrijk geweest. Omdat veel andere markten het niet goed hebben gedaan.[/penci_blockquote]

De consultants en onderzoekers van Delphi Digital zien een vlucht naar 'safe haven assets' door de onrust rond de handelsoorlog tussen Amerika en China. Bitcoin deed het qua prijs beter dan goud en olie, maar ook dat zijn ook populaire vluchtroutes.

Het bedrijf constateert dat bitcoin qua prijsbewegingen weinig te maken heeft met de andere markten. Tot nu toe lijkt de uitvlucht naar investeringen met meer zekerheid nog niet aan de orde. Maar misschien is dat met de daling vandaag wel in gang gezet, dat gaan we zien.

Bitcoin populair

Het extreemste voorbeeld van iemand die het wel in bitcoin ziet zitten is een miljardair die 25% van alle BTC wil kopen. Investeringsbedrijf Dadiani Syndicate zou benaderd zijn door iemand met een enorme zak geld om zoveel mogelijk in te kopen.

Gelukkig voor ons en de rest van de cryptospace is zo'n aankoop bijna onmogelijk. Het zou de prijs tot ongekende hoogtes stuwen. Niemand heeft namelijk 25% van de bitcoin in handen om het over-the-counter in één keer te verkopen.

Meer weten over bitcoin? Check ons interview met een van de bekendste cypherpunks uit de wereld van bitcoin: Adam Back.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...