Analisten van Grayscale Waarschuwen: Is Dit het Plafond voor Bitcoin’s Recordbrekende Rally?

Grayscale

In februari steeg de waarde van bitcoin aanzienlijk, met 45%, en ging het voor het eerst sinds november 2021 over de grens van $60.000. Hierdoor kwam de cryptocurrency heel dicht bij zijn hoogste waarde ooit, binnen 9%. Maar Grayscale, één van de aanbieders van een bitcoin spot ETF, waarschuwt beleggers. Zij wijzen op macro-economische factoren, zoals aanhoudende inflatie, die invloed kunnen hebben op het beleid van de Federal Reserve. Dit kan de verdere waardestijging van cryptocurrencies belemmeren. Maar waarom zijn analisten van Grayscale voorzichtig als het om crypto gaat?

Waarschuwing van Grayscale: Economische factoren in beeld

Grayscale’s analisten benadrukken hoe belangrijk de economische omstandigheden zijn voor de waarde van cryptocurrencies. Ze maken zich vooral zorgen over de snelle toename van inflatie. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat de Federal Reserve de rente zal verlagen, wat slecht nieuws kan zijn voor de waarde van crypto.

De rol van de Federal Reserve in crypto prijzen

Ze leggen uit dat de beslissingen van de Federal Reserve over de rentevoet een grote rol spelen. Als de inflatie hoog blijft, en de rente niet wordt verlaagd, kan dit de waarde van de dollar versterken maar tegelijkertijd de waarde van bitcoin en andere cryptocurrencies schaden. Grayscale maakt zich zorgen omdat de Amerikaanse nationale schuld snel toeneemt, met ongeveer $1 biljoen elke 100 dagen. Dit maakt het inflatieprobleem nog ingewikkelder.

Belangrijke data voor beleggers: Rapporten om in de gaten te houden

Toch is Grayscale niet helemaal negatief. Ze denken dat de inflatie in de VS uiteindelijk zal afnemen, wat de Federal Reserve zou kunnen leiden tot het verlagen van de rente. Maar ze adviseren beleggers om alert te blijven en de komende inflatierapporten goed in de gaten te houden. Dit omvat het CPI-rapport op 12 maart, het PPI-rapport op 14 maart, en de richtlijnen voor het rentebeleid van de Federal Reserve tijdens hun volgende bijeenkomst op 20 maart.

Lees meer over:
federal reserveGrayscale

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...