Analisten komen met verklaring voor grote daling bitcoin koers

On-chain analysebedrijf CryptoQuant komt met verklaring voor instorten bitcoin koers

De Chinese bitcoin-journalist Colin Wu heeft gegevens van het in Zuid-Korea gevestigde CryptoQuant gedeeld die een uitleg vormt voor de enorme koersval van bitcoin van deze week. De door Wu gedeelde grafiek van Cryptoquant toont ons dat de “korte termijn hodlers” op 5 en 6 mei 11.760 bitcoin naar de grote beurzen stuurden. Het gaat om bitcoin die minder dan drie mensen in bezit van deze mensen is geweest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Korte termijn hodlers aan de verkoop

Blockchain analysebedrijf Glassnode is met de kwalificatie “korte termijn hodler” en “lange termijn hodler” gekomen. Lange termijn hodlers zijn alle wallets die hun bitcoin 155 dagen of langer in bezit hebben. Alles daaronder kwalificeert dus als korte termijn hodlers. In dit geval heeft dat cohort een grote hoeveelheid bitcoin naar de beurzen gestuurd.

Korte termijn hodlers worden over het algemeen gezien als “onbetrouwbare” entiteiten op de blockchain. Dat wil zeggen dat het mensen zijn die pas net komen kijken en vaak nog geen gehard standpunt over bitcoin hebben. Breekt er paniek uit op de markt? Dan zie je vaak dat deze groep bitcoiners er als eerste bij is om te verkopen.

Federal Reserve draagt ook bij aan de verliezen

Het valt ook niet uit te sluiten dat het verhogen van de rente met een half procentpunt door de Amerikaanse Federal Reserve heeft bijgedragen aan de pijn op de markten. Deze stijging betekende immers de grootste renteverhoging in 22 jaar tijd. Bitcoin bleef in eerste instantie stabiel, maar ging daarna alsnog hard onderuit.

Samen met de Nasdaq 100, de Amerikaanse techbeurs, en andere grote aandelenmarkten, schoot ook bitcoin met een flinke snoekduik naar beneden. Wat de komende dagen zullen brengen weet niemand, maar het ziet er allemaal allesbehalve stabiel uit. Het sentiment is slechter dan ooit, maar vaak markeert dat juist het moment dat we omdraaien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....