Bitcoin koers daalt naar $34.000, waarschuwt Credible Crypto na aanval van $285 miljoen op Terra

De bitcoin koers heeft weer enkele rake klappen te verwerken gekregen nadat stablecoin-protocol een aanval van 285 miljoen dollar afwendde. Terra CEO Do Kwon beschouwt de dump van 285 miljoen dollar als een moedwillige en gecoördineerde aanval op TerraUSD. Dat is relevant voor de bitcoin koers omdat Terra inmiddels meer dan 80.000 bitcoin in de reservepot heeft om de TerraUSD te dekken.

Bitcoin dipt terug naar 34.000 dollar

In de nacht van zaterdag op zondag heeft bitcoin enkele moeilijke momenten doorgemaakt, waarbij de koers op Bitstamp tot 34.200 dollar dipte. Er was even wat steun op het niveau van 36.000 dollar, maar inmiddels zijn we die verloren. Het weekend staat bekend om dunne orderboeken en dat betekent volatiliteit op de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Qua liquidaties viel het mee voor bitcoin, aangezien het sentiment al langer slecht was en een nieuwe terugval in de lijn der verwachting lag. Zeker gezien de tumultueuze week die de traditionele financiële markten erop hadden zitten.

In 24 uur tijd telde Coinglass voor ongeveer 80 miljoen dollar aan liquidaties in de markt. Hetgeen niet veel is voor dit soort volatiliteit. Dat geeft aan dat de meeste handelaren aan de kant zaten of een shortpositie ingenomen hadden. Handelaar Credible Crypto waarschuwt voor een koers van 29.000 dollar in een soort capitulatie-evenement voor bitcoin.

Terra in de problemen

De neerwaartse koersbeweging van bitcoin werd vergezeld door slecht nieuws voor Terra. Het stablecoin-protocol dat als missie heeft om de grootste bitcoin holder na Satoshi Nakamoto te worden werd geconfronteerd met een verkooporder van 280 miljoen dollar aan UST.

Het was de eerste grote test voor de stablecoin die sinds kort met de grote jongens meedoet. De munt verloor tijdens de dump 0,8 procent ten opzichte van de dollar en hield zich nog redelijk sterk. Na het dumpen van de 280 miljoen dollar aan UST openden veel handelaren shorts op de Luna-token van Terra, maar er heeft nog geen capitulatie plaatsgevonden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....