Week in Bitcoin: Bitcoinfondsen stromen langzaam leeg

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Nederland heeft eerste uitgeverij die bitcoin (BTC) accepteert

Een primeur op Nederlandse bodem. Ensie is namelijk de eerste Nederlandse uitgeverij die bitcoin als betaalmiddel accepteert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Focus: Chaos, paniek en Arjen Lubach

Het was geen mooie week met de koers. Maar in paniek raken? Dat wil ik je besparen. In deze Bitcoin Focus lees je over wat ik denk over de daling, ook Arjen Lubach komt nog even voorbij.

Wikipedia stopt na 8 jaar met accepteren van bitcoin donaties

Wikipedia moet het voortaan doen zonder bitcoin donaties. De stichting achter het grote kennisplatform besluit na maanden overleg te stoppen met het accepteren van bitcoin. De beslissing lijkt te komen uit een gesprek en onderzoek onder lezers/gebruikers.

Huis in Portugal verkocht voor 3 bitcoin

Een appartement in Portugal is verkocht voor 3 bitcoin (BTC). Dit is de eerste vastgoedtransactie die volledig in bitcoin wordt betaald in het land.

Brian Armstrong (Coinbase): 1 miljard bitcoiners binnen 10 jaar

Volgens Coinbase CEO Brian Armstrong is bitcoin klaar om de komende tien jaar de wereld te veroveren en een totaal van 1 miljard gebruikers aan te tikken.

Dit bedrijf wil winst maken met 95.000 bitcoin

MicroStrategy onderzoekt meer mogelijkheden om geld te verdienen met hun bitcoin (BTC). Het Amerikaanse bedrijf heeft sinds 2020 een totaal van 129.218 BTC in kas.

Bitcoin is halverwege naar de volgende halving en viert dat met hashrate record

De Bitcoin hashrate heeft een nieuwe all-time high bereikt en het 105.000e blok sinds de laatste halving is aan de blockchain toegevoegd waarmee we officieel halverwege richting de volgende halving zijn.

‘Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen’

Een weekje wel, waarbij de renteverhoging van de Federal Reserve in eerste instantie de koers door de $40.000 liet breken. Maar deze opleving bleek van korte duur, want de koers zakte verder onder de $35.000.

Bitcoinfondsen stromen langzaam leeg

Institutionele beleggers hebben afgelopen week voor 133 miljoen dollar aan bitcoin-investeringsproducten van de hand gedaan. Hiermee zagen bitcoin-fondsen de grootste kapitaaluitstroom sinds juni 2021.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...