Waarom analisten optimistisch blijven ondanks Bitcoin koersdip

1042 totale weergaven
bitcoin koers

De Bitcoin koers is vandaag onder de $59.000 gezakt, nadat het eerder kort boven de $60.000 kwam. Ondanks deze daling blijven sommige analisten positief over de toekomst van de cryptomarkt in 2024. Maar wat zijn de redenen voor de daling, en waarom blijven analisten toch positief naar de Bitcoin koers kijken?

Analisten blijven positief over Bitcoin koers

Ondanks de daling is er nog steeds optimisme onder experts. QCP Capital liet in een investeringsnotitie van vrijdag weten dat ze vertrouwen blijven houden in de markt. Ze wezen op de veerkracht van de markt, die ondanks meerdere “supply-shock” gebeurtenissen voor zowel Bitcoin als Ethereum, sterk blijft. Dit wordt gezien als een positief teken voor mogelijke groei in de rest van het jaar.

De cryptomarkt staat echter nog steeds voor uitdagingen. Geopolitieke spanningen, vooral in het Midden-Oosten, en de onzekerheid over de volgende Amerikaanse president, vormen risico’s.

Ryan McMillin, hoofd van Merkle Tree Capital, denkt echter dat de recente schommelingen in de Bitcoin koers minder te maken hebben met deze grote economische factoren. Hij wijst op de verwachte uitbetaling van Bitcoin aan schuldeisers door de Mt. Gox nalatenschap.

Mt. Gox uitbetalingen veroorzaken onzekerheid

Mt. Gox moet nog ongeveer $2,7 miljard aan Bitcoin verdelen aan schuldeisers die getroffen zijn door de hack van de inmiddels gesloten beurs. Volgens Arkham Intelligence houdt dit veel handelaren bezig. Zij vrezen dat wanneer deze grote hoeveelheid Bitcoin vrijgegeven wordt, dit de koers verder kan doen dalen.

McMillin suggereert ook dat de huidige koersbeweging deels seizoensgebonden kan zijn. Augustus en september zijn doorgaans zwakke maanden voor Bitcoin, vooral door de lage liquiditeit in de zomerperiode.

Positieve vooruitzichten voor het komende jaar

Toch blijft McMillin positief over de bredere macro-economische trends. Hij wijst erop dat de markt in de goede richting beweegt. Als de markt een patroon volgt zoals vorig jaar, toen Bitcoin voor het eerst in 17 maanden boven de $40.000 kwam, verwacht hij een periode van consolidatie tot begin 2025. Daarna zou een sterke rally kunnen volgen die de koers naar nieuwe hoogtes kan brengen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...