Analisten waarschuwen voor bitcoin koers van $8.000 bij instorten wereldwijde schuldenberg

De bitcoin koers bungelde lange tijd rond de 30.000 dollar, maar is inmiddels aan een flinke snoekduik begonnen. Die bracht ons vannacht tot een koers van rond de 20.800 dollar, waarmee we nog maar net boven het hoogtepunt van de bullrun van 2017 handelen. De paniek is volop aanwezig in de markt en het lijkt erop dat we nu echt kunnen spreken van een capitulatie-evenement.

Bitcoin naar 8.000 dollar?

In het ergste geval kan bitcoin volgens Francis Hunt, een marktanalist die werkt onder het pseudoniem "The Market Sniper" terugvallen tot een koers van 8.000 dollar voordat we de ultieme bodem bereiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grote accumulatie-punten liggen volgens Hunt rond de 17.000 tot 18.000 dollar. Het probleem is echter dat de complete wereldeconomie momenteel wankelt en dat niemand precies weet hoe centrale banken daar op zullen reageren.

Als ze ervoor kiezen om de boel te laten instorten, dan kan het weleens heel pijnlijk worden. Mensen die met geleend geld werken of bedrijven die niet meer rond kunnen komen moeten dan hun assets verkopen voor dollars.

De verkoopgolf die dan ontstaat, in combinatie met de paniek die er dan waarschijnlijk is, heeft volgens Hunt de potentie om bitcoin terug te brengen tot de 8.000 dollar. Dat klinkt momenteel allemaal ongeloofwaardig, maar we moeten ons realiseren dat bitcoin op dit vlak nog altijd verbonden is met het traditionele financiële systeem.

"Maximale pijn" op 13.330 dollar

Volgens de analisten van Whalemap ligt de maximale pijnprijs en de ultieme bodem voor bitcoin echter iets lager. Zij verwachten dat we maximaal tot 13.330 dollar kunnen terugvallen. Zij baseren zich hierbij vooral op de inkoopniveaus van de whales.

Volgens de analisten van Whalemap zijn de "gerealiseerde prijzen" die in de bovenstaande grafiek omgewisseld van steun- naar weerstandpunten in de grafiek. De enige steun die nu nog niet doorbroken is wat deze indicator betreft is die op 13.331 dollar. Om die koers te bereiken moet echter wel heel veel gebeuren.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....