Goedemorgen Bitcoin: Celsius stopt opnames nadat koers onder $24.000 keldert

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Celsius stopt met transacties wegens extreme markt

Celsius schort alle opnames op. Het leenplatform reageert naar eigen zeggen op de extreme omstandigheden in de markt. Eerder dit jaar stopte Celsius ook met hun renteproducten voor Amerikanen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met Celsius kun je op allerlei manieren geld verdienen met je bitcoin. Dat is althans de belofte. Met verschillende renteproducten ontvang je beloningen in de vorm van rente uitgekeerd in crypto’s.

Op dit moment kunnen klanten geen geld opnemen, en naar verluidt ook geen geld storten. Dat zorgt in de praktijk natuurlijk voor veel problemen.

Bitcoin koers duikelt onder $24.000, slechtste weeksluiting in 18 maanden

Bitcoin is de week van 13 juni heel anders begonnen dan afgelopen week. Met de kersverse correctie van de koers mogen we namelijk de laagste weeksluiting sinds december 2020 opschrijven. De koers duikelde onder de $24.000 en noteerde daarmee de slechtste weeksluiting in anderhalf jaar.

De oorzaak van de zwakte laat zich niet moeilijk raden: de Amerikaanse inflatiecijfers. Die zijn afgelopen week weer roodgloeiend binnengekomen en dat belooft weinig goeds voor de korte termijn.

MicroStrategy hard geraakt door grote daling bitcoin

MicroStrategy staat door de daling van gisteren weer flink in het rood met zijn bitcoinaankopen. Dat heeft zo ook zijn weerslag op de aandelen van het techbedrijf.

Het Amerikaanse business-intelligence bedrijf kocht sinds 2020 meer dan 129.000 BTC op. Het bedrijf verzamelde dit tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $30.700.

Momenteel staat de prijs van bitcoin rond de $23.000, nadat de koers het afgelopen etmaal meer dan 15% daalde. Dat betekent dus dat MicroStrategy op een virtueel verlies staat.

In totaal stopte het bedrijf iets minder dan $4 miljard in bitcoin. Momenteel is hun positie ongeveer $3 miljard waard. Dat komt neer op een unrealized loss van maar liefst $1 miljard.

    Door: Arend Hubach

    Arend is al jaren een autoriteit in de bitcoin space en heeft kennis van zaken in onderwerpen die variëren van technische ontwikkelingen, de adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de hele wereld, nieuwe regulering en verwante onderwerpen.