Cryptobank Anchorage ziet interesse in cryptomarkt onder institutionele beleggers groeien

Anchorage Digital, een financiële dienstverlener op de cryptomarkt, ziet meer interesse in cryptocurrency’s onder institutionele beleggers zoals investeringsfondsen, verzekeraars en pensioenfondsen.

Dat stelt Diogo Mónica, medeoprichter en president van Anchorage Digital in een interview met The Block. De activa onder beheer van het bedrijf is in het eerste kwartaal van 2023 met 80% gegroeid, ondanks de nasleep van de huidige bearmarkt. Deze stijging benadrukt de groeiende institutionele interesse in crypto, zelfs terwijl de bredere markt krimpt.

Hij zegt:

“We zien institutionele instellingen blijven en dat hun interesse groeit. Het opvallende is dat we dat van buitenaf niet zien. Wij bij Anchorage zien het van binnenuit. Deze bedrijven zijn in de afgelopen twee jaar daadwerkelijk gaan deelnemen aan het ecosysteem en ze nemen 18 tot 24 maanden voorbereidingstijd voordat ze iets lanceren. Dus nu komen deze ETF’s voor BlackRock en al deze zaken naar buiten. Instellingen schrikken niet terug van negatief nieuws.”

Anchorage Digital is de enige federale cryptobank in de VS, waardoor het een mate van zekerheid kan bieden die andere cryptospelers.

Echter, Mónica erkent de regelgevende obstakels waar de crypto-industrie mee blijft worstelen, vooral in de VS. Hij pleit voor meer regelgeving op federaal niveau, omdat dit een hoger niveau van controle biedt en het risico van willekeurige beslissingen door individuele staatsrechtbanken vermindert.

Mónica ziet dat sommige bedrijven mogelijkheden in het buitenland verkennen. Hij prijst Europa en Singapore om hun proactieve benadering van crypto-regulering, waarbij hij opmerkt dat de Markets in Crypto Assets (MiCA) regulering van Europa veel meer duidelijkheid biedt dan de huidige Amerikaanse regels, terwijl het regelgevingsregime van Singapore grondig en veeleisend is.

Desondanks waarschuwt hij dat de VS het risico loopt zijn leidende positie in de cryptomarkt te verliezen als het geen duidelijkere regulering biedt. Hij dringt er bij Amerikaanse wetgevers en regelgevers op aan om zich te richten op fundamentele kwesties, zoals het reguleren van stablecoins en het bepalen welke toezichthouder bevoegd is over digitale activa.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...