“Bitcoin prijs explodeert met 880%”

De bitcoin prijs gaat met maar liefst 880% stijgen op de lange termijn. "Het is zelfs zo eenvoudig dat we er zelfs niet over hoeven te discussiëren", zegt Mark Yusko, oprichter en CEO van cryptohedgefonds Morgan Creek Digital.

Hij doet zijn uitspraken in een interview met analist en influencer 'Wolf of All Streets'. Yusko maakt een simpele rekensom en behandelt bitcoin als het digitale equivalent van goud. Met andere woorden, áls bitcoin dezelfde marktwaarde bereikt als goud, dan stijgt de marktwaarde met 887% en ligt de prijs per stuk op $300.000 of meer.

"Als je ervan uitgaat dat de marktkapitalisatie van bitcoin ongeveer gelijk moet zijn aan die van goud, een redelijke aanname, dan zeggen we dat bitcoin digitaal goud is en de rol van basisgeld speelt...Laten we het marktkapitaal van goud even afronden naar $12.000 miljard, wat het waarschijnlijk is. Maar hier is het ding, de helft van dat goud is geen geld. Het zijn sieraden en andere prullaria, spullen die niet echt als monetaire basis zijn te gebruiken. Dus die helft is $6.000 miljard. Dat is een 10x vanaf hier. De huidige prijs van $30,000, 10x is $300,000".

Voor Yusko is "$300.000 zo eenvoudig dat we er zelfs niet over hoeven te discussiëren". Hij zegt: "Omdat het idee van bitcoin beter is dan goud als opslag van waarde, rekeneenheid en meer draagbaar.. Ten eerste is goud niet deelbaar. Als ik een goudstaaf heb en die wil doorbreken om je de helft te sturen, ben ik niet sterk genoeg om een goudstaaf te breken. Ten tweede kan ik het niet in de computer proppen om het naar je te sturen. Als ik je wat bitcoin wil sturen, zijn het gewoon een paar knoppen en we zijn klaar. Dus dat is een superieure opslag van waarde. Ik geloof dat de gelijkstelling van bitcoin met goud een inkoppertje is."

Wanneer de koers dan $300.000 bereikt? "Ergens in de toekomst", zegt Yusko.

Yusko heeft zich in het verleden zeer optimistisch uitgelaten over de bitcoin koers en die wilde prijsuitspraken zijn niet altijd uitgekomen. Ook heeft hij er eigenbelang bij dat de bitcoin in de toekomst gaat stijgen, dus neem zijn uitspraken met een flinke korrel zout.

Wat zeggen andere analisten? Volgens Michaël van de Poppe moet de koers $30.300 heroveren om weer wat positief momentum te krijgen.

Wat zegt Rekt Capital? Hij ziet dat de koers moeite heeft om boven de $31.200 te komen en tegen weerstand aanloopt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoudkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...