Bitcoin breekt los: zwakke correlatie met de Amerikaanse dollar in 2023

In 2023 is de omgekeerde correlatie tussen Bitcoin (BTC) en de Amerikaanse dollar aanzienlijk verzwakt, zo blijkt uit recente gegevens. Het afgelopen jaar is deze correlatie gedaald van -61% naar -10%. Dit betekent dat de prijs van Bitcoin minder nauw gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar dan in voorgaande jaren.

De negatieve correlatie tussen Bitcoin en de dollar betekent dat wanneer de waarde van de dollar stijgt, de prijs van Bitcoin over het algemeen daalt, en vice versa. Deze omgekeerde relatie is deels te wijten aan het feit dat Bitcoin en andere cryptocurrencies vaak als alternatieve beleggingen worden gezien tegenover traditionele valuta.

In 2023 is deze omgekeerde correlatie aanzienlijk verzwakt, wat mogelijk duidt op een veranderend landschap in de wereld van cryptocurrency en financiële markten als geheel. Dit kan betekenen dat de prijs van Bitcoin minder gevoelig is geworden voor veranderingen in de waarde van de dollar, of dat andere factoren een grotere rol spelen in de prijsontwikkeling van Bitcoin.

Dit is potentieel een belangrijke ontwikkeling voor investeerders en handelaars in Bitcoin, aangezien het de manier waarop ze hun risico beoordelen en hun beleggingsstrategieën plannen, kan veranderen. Het is echter nog te vroeg om te bepalen wat de precieze gevolgen van deze verzwakte correlatie zullen zijn, en het zal belangrijk zijn om deze trend in de toekomst nauwlettend in de gaten te houden.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsdollar

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...