‘Anti-crypto leger’ moet Amerikaanse politica helpen bij campagne

555 totale weergaven

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren opent de aanval op cryptovaluta. Opnieuw. De politica wil met een heuse Anti-Crypto Campagne stemmen winnen.

Anti-crypto

Democrate Elizabeth Warren is een herverkiezingscampagne waarin haar ze haar anti-cryptostandpunt nog eens aanzet.

Warren is er in het verleden niet verlegen om geweest om de cryptosector in een hoekje te duwen. Ze zei dat de ondergang van de FTX-beurs een wake-up call moet zijn voor het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Securities and Exchange Commission (SEC) en het ministerie van Financiën om hardhandig op te treden. Ze vond dat cryptovaluta moeten worden gecontroleerd of geëlimineerd.

In de campagne "Warren for Senate" haalt ze in een geanimeerde video allerlei standpunten aan. Een daarvan is:

"Elizabeth Warren is Building an Anti-crypto Army."

Of in het Nederlands: ze bouwt een leger dat tegen cryptovaluta vecht. De beschrijving bij de tweet is bijzonder, omdat het totaal irrelevant is vanuit het perspectief van een strijd tegen cryptovaluta:

"Ik vecht om onze regering aan de kant van werkende gezinnen te zetten. Doe vandaag nog mee aan onze herverkiezingscampagne."

Reacties

Op Twitter komen direct tal van reacties los, zoals deze:

"Ze strijd in wezen vóór Central Bank Digital Currencies."

"Stel je voor dat je denkt dat het bouwen van een "anti-crypto-leger" je stemmen gaat opleveren?"

Enfin. Warren noemde eerder al dat bitcoin werd geleid door superschimmige super programmeurs. Ook was ze tegen de stap van vermogensbeheerder Fidelity om bitcoin aan te bieden in pensioenplannen van Amerikaanse klanten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws