Appartement in Veghel verkocht voor 21 Bitcoin

Een Bitcoiner heeft een mooi vertrek gekocht met zijn digitale vermogen in cryptovaluta. Een appartement in Veghel is voor 21 BTC verkocht. Dat meldt de NOS.

Huis kopen met Bitcoin

Van de Laar Makelaardij verkocht onderstaande woning voor maar liefst € 1 miljoen. De koper is bekend, nu moet alleen nog de juiste gang van zaken worden geregeld. Dit soort grote transacties met bitcoin voor vastgoed in Nederland is relatief nieuw.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bart Greijmans, de makelaar van dit huis, zegt tegenover Omroep Brabant dat ze nu nog moeten uitzoeken hoe de transactie in goede banen wordt geleid: ”Maar dat gaat wel lukken.”

De gang van zaken voor een betaling in euro’s voor een huis is inmiddels wel helder. Bij BTC zit dit natuurlijk iets anders. Greijmans: ”Dat is ook voor de notaris wennen.” Ook moeten er extra advocaten aan te pas komen om alles goed te regelen op papier. Er zijn nog geen voorbeelden van.

De bemiddelingskoten worden overigens in euro’s afgerekend.

Appartement in Veghel verkocht voor 21 Bitcoin

Het complex is gevestigd aan de Markt 17a in Veghel en is goed voor 214 m², verdeeld over 4 kamers. Het beschikt naast een enorm dakterras ook over een riante loggia aan de marktzijde. Het bouwjaar is 2021, en daarmee wordt het huis dus net opgeleverd.

Verder krijg je ook twee parkeerplaatsen en een berging ter beschikking. En alsof dat niet genoeg is het appartement heel milieuvriendelijk: het gebruikt geen gas, heeft luchtwarmtepompen en zonnepanelen.

Meer informatie over de penthouse is te lezen op de website van de makelaar.

Appartement in Veghel verkocht voor 21 Bitcoin

Enkele weken geleden maakte het Amerikaanse vastgoedbedrijf Caruso Properties nog bekend dat ze bitcoin gaan accepteren voor de verhuur van appartementen in Los Angeles. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met Gemini, de tevens Amerikaanse beurs van de broers Winklevoss. Naar verluidt heeft Caruso Properties in totaal 1% van haar kasreserves omgezet in bitcoin. Om welk bedrag het gaat, is niet bekend.

Andere deals

Het is niet voor het eerst dat je een huis kunt aftikken met het internetgeld van de toekomst. Zo verkocht een projectontwikkelaar een appartement in New York voor $15,3 miljoen via de cryptomunt. De transactie gebeurde eind 2019 in samenwerking met Bitpay en Starr. Volgens de ontwikkelaar ging dit ‘naadloos’.

In 2014 was er al eens een anonieme koper die $1,6 miljoen aan bitcoin neerlegde voor een stuk land van 5665 vierkante meter. De betaling kostte 2.739 BTC omdat de prijs van één munt destijds $580 was.

Een andere geregistreerde transactie met Bitcoin komt van een paar deals in 2017. Destijds legde een geheime koper 3.300 bitcoin in om een herenhuis in Manhattan Beach te kopen. De prijs was destijds in iets meer dan $3 miljoen. Later werden er nog eens twee huizen verkocht voor $20 miljoen aan BTC.

Een van de grootste deals die met Bitcoin is afgehandeld, is afkomstig uit Dubai. Er was een project met een waarde van meer dan $320 miljoen aangeboden waar kopers aan konden deelnemen door bitcoin in te leggen. Volgens de laatste rapporten is de ontwikkeling hiervan echter stil komen te liggen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...