Apple besluit Bitcoin whitepaper te negeren in volgende update na ophef

Apple besluit Bitcoin whitepaper te negeren in volgende update na ophef

Een digitale kopie van het originele Bitcoin-whitepaper van Satoshi Nakamoto werd in 2018 verstopt in het besturingssysteem van Apple. Elke iMac met een recente update heeft ergens een stukje bitcoin geschiedenis op zijn computer.

Recentelijk werd dit opnieuw ontdekt of opgemerkt en ging het viraal op sociale media. Dit leidde tot veel vragen over waarom Apple het document heeft verstopt. Tot op heden is niet duidelijk waarom de bitcoin whitepaper te vinden is op systemen van Apple.Nu heeft Apple bevestigd dat de Bitcoin whitepaper niet langer onderdeel zal zijn van een toekomstige update voor haar besturingssysteem.

Het document was lange tijd niet bekend bij het grote publiek, maar werd ontdekt door designer Joshua Dickens in 2020. Later maakte technoloog Andy Baio er melding van. Het is niet uniek voor werknemers van Apple om verschillende dingen te verstoppen in hun software. Maar het is niet altijd de bedoeling.

Volgens deelnemers aan het Beta Software Programma van Apple, zal de aanstaande versie 13.4 van MacOS Ventura het bestand niet bevatten. Ook de andere bestanden worden niet meer meegenomen. Zo was er een plaatje van Treasure Island in San Francisco mee gemoeid.

De whitepaper bevind zich in verborgen systeembestanden en was niet toegankelijk voor de gemiddelde gebruiker. Je kunt hem natuurlijk altijd nog online vinden op tal van plakken, zoals op bitcoin.org.

Lees meer over:
Bitcoin Apple AI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties