Apple biedt hoge rente op spaarrekening

Apple komt met een spaarrekening voor Amerikaanse gebruikers. De techgigant gaat 4,15 procent op spaargeld bieden, veel hoger dan bij de gemiddelde bank. Apple werkt hiervoor samen met zakenbank Goldman Sachs.

Sparen met Apple

De dienst is gericht op gebruikers met een Apple Card die hun rekening kunnen koppelen aan Wallet in iOS. De rekening is ook direct vanuit de Wallet te openen. Het gaat om een zogenaamde ‘Savings-spaarrekening’ bij Goldman Sachs waarbij je 4,15 procent aan rente ontvangt. Apple brengt geen kosten in rekening voor deze extra dienst. Ook is er géén minimuminleg of minimum spaarbedrag nodig. Er is wel een limiet van 250.000 dollars.

Voor de duidelijkheid: het gaat om een spaarrekening en niet om een betaalrekening, maar je kunt altijd je geld opnemen. Vooralsnog is deze spaardienst niet te gebruiken door Nederlanders. De Apple Card, een creditcard die Apple sinds 2020 met Goldman Sachs aanbiedt, is wel al langer beschikbaar in Nederland.

Apple heeft al jarenlang de ambitie om financiële diensten aan te bieden en deze spaarrekening is de volgende stap.

Bitcoin whitepaper

Eerder deze maand was er opmerkelijk nieuws: een pdf-kopie van de bitcoin whitepaper van Satoshi Nakamoto wordt bij elk exemplaar van macOS geleverd sinds de Mojave-update van 2018.

Om precies te zijn: het bestand is te vinden in elke versie van macOS van Mojave (10.14.0) tot de huidige versie, Ventura (13.3), maar bevindt zich niet in High Sierra (10.13) of eerder.

Lees meer over:
Apple

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...