Craig Wright hint naar mogelijke rechtszaak tegen Apple

Craig Wright hint naar een mogelijke rechtszaak tegen Apple wegens het delen van de bitcoin whitepaper.

Wright is een controversiële computerwetenschapper die beweert de uitvinder van Bitcoin te zijn. Hij beweer dat hij onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto de bitcoin whitepaper heeft gelanceerd. En daar horen volgens hem zekere (copyright) rechten bij.

Hij gesuggereerd dat Apple (en andere mensen die de whitepaper delen) mogelijk inbreuk maakt op het auteursrecht. Wright reageerde op Twitter op de vraag of Apple mogelijk in strijd is met het auteursrecht door de Bitcoin whitepaper op haar computers op te slaan met "Ja."

Wright beweert al langere tijd dat hij de pseudonieme maker is van Bitcoin. Een van zijn activiteiten is het aanspannen van rechtszaken. Hij is ook het zicht van Bitcoin SV, een spin-off van bitcoin. Op zijn beurt beweert hij dat andere bitcoin-spin-offs die zijn afgeleid van de cryptocurrency inbreuk maken op zijn intellectuele eigendomsrechten omdat hij het originele idee bedacht heeft.

Wright heeft echter geen bewijs om zijn claim te ondersteunen. In februari verloor Wright een claim in een Britse rechtbank om het auteursrecht van de Bitcoin blockchain te beschermen. Hij hintte in december erop dat hij niet langer geïnteresseerd was in het overtuigen van mensen dat hij de maker was van de grootste digitale asset ter wereld.

Momenteel is Wright verwikkeld in een rechtszaak waarin hij 15 Bitcoin-ontwikkelaars aanklaagt om ongeveer 111.000 BTC terug te krijgen nadat hij de versleutelde sleutels om er toegang toe te krijgen verloren had bij een vermeende hack van zijn thuiscomputernetwerk.

Lees meer over:
AppleBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...