Apple is op zoek naar mensen met ervaring met Bitcoin

Apple is opzoek naar mensen met ervaring met Bitcoin. In een nieuwe vacature vraagt het grote elektronicabedrijf om iemand met ervaring in wereld van cryptocurrency’s in combinatie met ‘alternatieve betalingen’.

Het gaat specifiek om een business development manager die ervaring heeft in deze industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vacature

In de vacature gaat het specifiek over cryptocurrency’s. De betaaltak van Apple is met Apple Pay al een grote speler, maar kijkt ook naar alternatieven. Concurrenten als PayPal zijn inmiddels overstag. En ook dit Amerikaanse miljardenbedrijf lijkt op weg naar diensten rondom bitcoin.

Apple is specifiek opzoek naar iemand die de weg weet in de wereld van bitcoin om samenwerkingen aan te gaan. Ook hier zijn al andere voorbeelden van. Betaalgigant Visa bouwt aan een softwarepakket waarmee banken en andere grote financiële instellingen bitcoin kunnen aanbieden bij hun klanten.

Andere partijen zijn in de weer, dus kan een bedrijf als Apple niet achterblijven.

De vacature is voor mensen met meer dan 5 jaar ervaring in de industrie. Als je gebouwd hebt aan bitcoin wallets, cryptocurrency’s en andere alternatieve betaalmethodes kom je in aanmerking.

Degene die de baan krijt wordt verantwoordelijk voor de onderhandelingen in deze tak van sport.

Apple en bitcoin

Apple is streng, met name de regels in hun App Store zorgen ervoor dat lang niet alle bitcoin apps door de keuring komen. Daarnaast heeft het bedrijf nog nooit bitcoin als betaalmiddel geaccepteerd. Sterker nog: ze dwingen apps om gebruik te maken van hun eigen betaalkanalen.

Het lijkt echter een kwestie van tijd tot ook hier een bepaalde mogelijkheid komt om met bitcoin aan de slag te gaan.

Er zijn overigens wel al (kleine) connecties te vinden tussen Apple en de bitcoin wereld. Zo accepteert de beurs Gemini tegenwoordig stortingen via Apple Pay en kun je met een omweg betalen met bitcoin met je Apple Watch.

Lees meer over:
Apple

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)