Bitcoin beurs Gemini accepteert betalingen met Apple Pay en Google Pay

858 totale weergaven

Klanten van de Amerikaanse beurs Gemini kunnen voortaan bitcoin (BTC) kopen met Apple Pay en Google Pay. Naast BTC kunnen mensen ook aan de slag met andere tokens zoals Ether en Litecoin. Dat meldt de beurs in een blogpost.

De gemiddelde Amerikaan krijgt steeds meer opties om aan bitcoin te komen, en deze specifieke functies zijn volgens de Amerikanen voor alle klanten wereldwijd beschikbaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Apple Pay & Google Pay

Apple Pay en Google Pay zijn makkelijke betaaloplossingen, denk aan betalingen met een horloge, een smartphone of een enkele klik ‘gewoon’ online. Het doel van Google en Apple met deze producten is helder: betalingen via hen zo makkelijk mogen laten verlopen.

Gemini laat weten dat je een uur na aankoop een bedrag kunt laten storten met deze nieuwe toevoegingen. In totaal gaat het om meer dan 30 tokens die klanten van Gemini via Google en Apple kunnen kopen.

De kosten voor een aankoop zijn hetzelfde als betalingen met andere betaalkaarten. Dat percentage ligt hoog, Gemini houdt 3,49% van het gestorte bedrag voor zichzelf. Een gewone bankoverschrijving of crypto-naar-crypto transacties rekent de beurs geen extra kosten voor.

Het is niet de goedkoopste optie, maar Apple Pay en Google Pay bieden weer een extra keuze.

Bitcoin en beurzen

Naast de gangbare en populaire betaaloplossingen als Apple Pay (en in Nederland bijvoorbeeld iDeal of creditcards) zijn er ook alternatieven te vinden binnen het ecosysteem van bitcoin.

Er is bijvoorbeeld het Lightning Network. Deze tweede laag bovenop bitcoin zorgt ervoor dat je sneller en goedkoper BTC kunt sturen, uiteraard met verschillende voor-en nadelen. Dit is een uitkomst voor beurzen die de kosten zo laag mogelijk willen houden.

Bedrijven en beurzen die gebruik maken van Lightning voor bijvoorbeeld bitcoin stortingen en opnames kunnen hun klanten een betere prijs voorschotelen. Recentelijk integreerde OKEx deze functionaliteiten ook.

Met herkenbare merken als Apple Pay aan de ene kant en oplossingen als Lightning aan de andere kant zijn er steeds meer manieren om mee te doen in de wereld van bitcoin. Uiteindelijk zullen de beste producten met de juiste insteek winnen.

Bitcoin en ook een Gemini heeft Apple Pay of Google Pay niet nodig, maar als het meewerkt is dat in principe alleen maar goed nieuws. Gemini hoopt hiermee natuurlijk nog meer klanten aan te trekken.

Lees meer over:
AppleGemini

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...