“Apple verwijdert neppe Trezor-app uit de App Store”

Apple heeft een neppe Trezor-walletapp verwijderd uit de App Store. Mogelijk zijn er meer neppe wallets in omloop in de App Store en Playstore, zo waarschuwen onderzoekers.

Rafael Yakobi, managing partner bij Crypto Lawyers, geeft een een beveiligingswaarschuwing met betrekking tot de App Store van Apple. Als je zoekt op "Trezor", dan verschijnt er een phishing app die is ontworpen om cryptocurrency's te stelen.

Hij waarschuwt Apple-gebruikers dat je in deze nep-app "Trezor Wallet Suite" om je private keys (seeds) gevraagd kan worden, waardoor de hackers achter deze app je crypto's kunnen stelen. Yakobi licht toe: "Deze app staat al weken in de winkel en hoewel het totale aantal slachtoffers onbekend is, kunnen het gemakkelijk honderden of duizenden gebruikers zijn."

Zoek je naar "Trezor Wallet Suite" in de App Storen, dan komt echter een andere mogelijk malafide app naar boven met de naam "MyTREZŌR Suite: One Edition". Het heeft slechts twee beoordelingen, en beiden waarschuwen voor oplichters. Maar deze app is dus nog steeds 'live'.

bron: CoinTelegraph

Trezor heeft overigens wél een officiële app voor iOS-gebruikers, maar die heeft een zeer beperkte functionaliteit.

Lees meer over:
Applehackers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...