Argo Blockchain gered, mining farm overgenomen voor $65 miljoen

Argo Blockchain gered, mining farm overgenomen voor $65 miljoen

Bitcoin miner Argo Blockchain hoeft toch geen faillissementsbescherming aan te vragen. Ze hebben de Helios mining farm in Dickens Country in Texas verkocht. Het zou voor $65 miljoen zijn over genomen door Galaxy Digital.

Overnamenieuws

Het mining bedrijf krijgt daarnaast ook nog eens een nieuwe lening van $35 miljoen van het bedrijf van Mike Novogratz. Als onderpand zijn er mining rigs ingelegd.

CEO Peter Wall vertelt:

"De afgelopen maanden hebben we gezocht naar een manier om door te gaan met mining in de bearmarkt, om onze schuldenlast te verminderen en om de toegang tot het unieke elektriciteitsnet in Texas te behouden."

"Deze deal met Galaxy bereikt al deze doelen, en het stelt ons in staat om langer te overleven."

Het was voor Argo hard nodig om de balans te versterken en een faillissement te voorkomen. Een financiering van $27 miljoen ging in oktober toch niet door. Ook is de aandelenhandel al tot twee maal toe stopgezet.

De Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq is gevraagd om de handel voor 24 uur op te schorten. Eerder deze maand huurden ze enkele juridisch en financieel adviseurs in. Daarmee werd het uitstel van betaling afgewend.

Argo gaat ook een tweejarige hostingovereenkomst aan met Galaxy. Daardoor kunnen ze nog wel zelf blijven minen op de farm. Er wordt plek vrijgehouden voor de rigs van Argo.

De waarde van de aandelen van Argo aan de Nasdaq verdubbelden als reactie op het nieuws. De handel aan de London Stock Exchange is nog niet geopend.

Helios is een gigafarm met 180 megawatt (MW) aan stroomcapaciteit. In mei werd de faciliteit gebouwd en men hoopte 800 megawatt (MW) aan elektriciteit om te zetten in 20 exahash/seconde (EH/s) aan rekenkracht. Als dit doel wordt bereikt, zou dit Galaxy een van de grootste miners uit de industrie maken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan