Bitcoin miner Argo Blockchain lijkt faillissement op haartje na te kunnen voorkomen

Bitcoin mining bedrijf Argo Blockchain heeft grote stappen gezet met onderhandelingen om een deel van zijn activa te verkopen. Zo willen ze de liquiditeit in het bedrijf verbeteren en faillissementsbescherming voorkomen.

Argo Blockchain

Argo Blockchain is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange. Bij de aandelenbeurs dienden ze een document in dat ze de herstructurering van het bedrijf (bijna) succesvol achter de rug hebben. Dit moet voorkomen dat ze een Chapter 11 faillissementsaanvraag zouden moeten indienen in de Verenigde Staten.

Argo zette vorige week per ongeluk een conceptdocument online waarin stond dat het bedrijf faillissementsbescherming had aangevraagd. Het zorgde ervoor dat de handel in de ARBK-aandelen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vorige week werd stopgezet.

Het bedrijf vraagt om de notering in het VK te herstellen. Ze verwachten dat dit “zo snel mogelijk” zal gebeuren. De aandelen van het mining bedrijf daalde afgelopen jaar al ongeveer 94%.

Intussen zijn er enkele juridisch adviseurs ingehuurd van het bedrijf McDermott Will & Emery LLP, naast financieel adviseurs van de Berkeley Research Group, LLC.

Geldproblemen

Argo probeert sinds eind augustus $25 miljoen tot $35 miljoen op te halen. In november werd duidelijk dat het meer geld nodig had om te overleven. Nadat een deal van $27 miljoen in oktober niet doorging, waarschuwde het bedrijf dat het binnenkort een negatieve cashflow zou kunnen hebben.

Argo heeft een mining farm gebouwd in West-Texas, wat $2 miljard kostte. De faciliteit opende mei dit jaar haar deuren en ze wilden er 800 megawatt (MW) aan elektriciteit omzetten naar bitcoin middels 20 exahash per seconde aan rekenkracht. Dit zou Argo tot een van ’s werelds grootste mijnwerkers hebben gemaakt.

Er deden zich echter snel problemen voor. Het bedrijf liep tegen hogere kosten aan terwijl de inkomsten in de mining markt daalden. De marges werden zelfs zo klein dat het heel erg lastig werd om te overleven. Per slot van rekening had het in West-Texas geen vast tarief in haar energiecontract opgenomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminermining