Argo Blockchain moet aandelenhandel stopzetten

Bitcoin miner Argo Blockchain moet zijn handel in Amerikaanse aandelen voor 24 uur opschorten, meldt Coindesk. Het bedrijf zat eerder deze maand dichtbij een doorstart waarmee een faillissement zou zijn afgewend.

De aandelen van het Britse Argo Blockchain worden verhandeld op de London Stock Exchange (ARB) en Nasdaq (ARBK). Op de Amerikaanse aandelenbeurs is gevraagd om de handel voor 24 uur op te schorten. De Britse beurs is gesloten.

Argo is druk doende om financiering veilig te stellen, maar het stoppen van de handel is weinig hoopgevend. Het is ook onzeker of de handel op woensdag wel doorgaat.

Op 12 december gaf de onderneming een verklaring dat een herstructurering aanstaande is zonder failliet te hoeven gaan. Een deel van de bezittingen zou verkocht worden om weer financieel gezond te worden en nieuwe machines te kopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...