Argo Blockchain investeert $2 miljard in Bitcoin mining farm

372 totale weergaven

Het Britse Argo Blockchain is van plan om zo'n $2 miljard te investeren in een nieuw datacentrum voor Bitcoin mining.

Bitcoin mining farm

CEO Peter Wall vertelt dat de er twee redenen zijn waarom zijn bedrijf gaat uitbreiden:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  • De goedkope hernieuwbare energie van Texas;
  • De openheid in deze regio voor innovatie.

Het plan van het bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk is om een mining farm te bouwen van 800 megawatt (MW). Het moet allemaal gaan plaatsvinden in West-Texas. De kosten hiervoor zullen oplopen tussen de $1,5 miljard en $2 miljard.

Afgelopen vrijdag diende het bedrijf een aanvraag in voor de goedkeuring van de bouwplannen op een perceel van 320 hectare. Hierin stonden ook onder andere de kostenraming voor deze giga-operatie.

Ook valt te lezen dat "het type mining rigs dat in de faciliteit moest worden geïnstalleerd een mix zal zijn van eigen en gehoste machines". Ook wordt er in het document meer duidelijkheid gegeven over de kosten van de grondstoffen, arbeid en energie die nodig zijn om de faciliteit te bouwen, net als een planning voor de bouw en de aanschaf van de rigs.

Openheid in Texas

De faciliteit krijgt de naam Helios. Eerder dit jaar bouwde Argo al een mining farm in Dickens County van 200 MW. Ook toen werd gegokt op een maximaal vermogen van 800 MW.

Hoewel deze mining farm nog geen dak heeft, kost het stuk grond alleen al $17,5 miljoen. Het bedrijf is van plan om de faciliteit medio 2022 operationeel te hebben.

Texas is een ware hub geworden voor Bitcoin miners. De goedkope elektriciteit en aantrekkelijke (en stabiele) regelgeving trekken veel ondernemers aan. Onder andere Riot Blockchain en Blockcap zijn ook in deze regio gevestigd.

Eerder sprak de Amerikaanse senator Ted Cruz al openlijk over de toekomst die de staat heeft als ze bitcoin mining blijven omarmen, onder andere voor de olie- en gasindustrie:

''Een van de mooiste dingen daarvan is dat je het milieu enorm helpt, want in plaats van het aardgas af te fakkelen, zet je het productief in.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining