Bitcoin miners strijden om klein dorp in Texas

Bitcoin miners strijden om klein dorp in Texas

Twee grote bitcoin miners zijn in hun zoektocht naar goedkope elektriciteit uitgekomen bij een klein dorpje in Texas. Bitdeer en Riot Blockchain hebben allebei een data center geopend naast een voormalige aluminiumsmelterij in het dorpje Rockdale in Texas.


De aluminiumsmelterij was de grootste ter wereld totdat de eigenaar Alcoa in 2008 de operaties staakte. Volgens Lee Bratcher, de president van de Texas Blockchain Council, ging vrijwel alle energie van de smelterij verloren totdat de miners zich er vestigden.

Rockdale ideale plek voor bitcoin mining

Ondanks dat het dorp Rockdale slechts 5.600 inwoners telt is het de ideale plek voor grote bitcoin miners om zich te vestigen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Texas is een bitcoin-vriendelijke staat en het heeft enorme hoeveelheden land met verlaten industrieterreinen die rijp zijn voor een nieuw doel.

Daarnaast is de elektriciteit in de staat enorm goedkoop, wat uiteraard de belangrijkste voorwaarde is voor miners om zich ergens te vestigen. Burgemeester John King van Rockdale noemt de relatie tussen de lokale energieproducent, de miners en de Electric Reliability Council of Texas er een van wederzijdse voordelen.

Volgens de laatste schattingen produceert Riot Blockchain iedere maand tot wel 500 bitcoin in de faciliteiten in Rockdale. Wat tegen de huidige koersen een omzet van ongeveer 30 miljoen dollar per maand betekent voor Riot.

Texas wil meer bitcoin miners aantrekken

Ondertussen zijn Texaanse wetgevers bezig om het vestigingsklimaat voor bitcoin miners nog beter te maken in de staat. Texaans senator Ted Cruz beschreef bitcoin mining eerder als een manier om natuurlijk gas te benutten dat momenteel wordt afgefakkeld omdat er te weinig kopers zijn.

Tijdens de Texas Blockchain Summit van 10 oktober zei Cruz daar het volgende over: "er is geen apparatuur om het gas tegen een goede prijs van a naar b te krijgen, wat betekent dat het nu wordt afgefakkeld."

Cruz wil die verloren energie nu graag inzetten voor het minen van bitcoin. Het mooie daaraan is dat je het klimaat een dienst bewijst, aangezien je het gas inzet voor een doel in plaats van het simpelweg zonder reden de lucht instuurt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties