Ark Invest: “Bitcoin koers van 1,48 miljoen dollar in 2030”

Als we op zoek zijn naar bullish koersvoorspellingen over bitcoin, dan zijn we bij Ark Invest vrijwel altijd aan het goede adres. De investeringsfirma van de flamboyante CEO Cathie Wood voorspelt voor het jaar 2030 namelijk een mogelijke bitcoin koers van 1,48 miljoen dollar.

Bitcoin is uniek

In een nieuw rapport noemt Ark Invest de waardepropositie van bitcoin uniek. Bitcoin is voor mensen een manier om te ontsnappen aan het gecentraliseerde geldsysteem, dat volgens Ark Invest faalt om mensen een stabiele financiële situatie te bieden. Volgens het bedrijf leven momenteel 4 miljard mensen onder een autoritair regime en hebben twee miljoen mensen last van een inflatie die in de dubbele cijfers loopt.

Tot die laatste categorie behoort op dit moment ook de Eurozone, waar de inflatie het afgelopen jaar ook opliep tot in de dubbele cijfers. Dat soort ontwikkelingen maken een hoop mensen ‘wakker’ over de realiteit en effecten van het huidige financiële systeem.

Bitcoin is een alternatief, omdat het bestand is tegen censuur, inflatie en inbeslagneming, terwijl het ook controleerbaar en transparant is. Volgens Ark Invest zijn de vooruitzichten voor bitcoin er in 2022 vooral beter op geworden, met name vanwege de verhoogde activiteit op het netwerk als je kijkt naar het transactievolume.

Transactievolume stijgt flink

In het jaar 2022 is het transactievolume op de blockchain van bitcoin met 38,7 biljoen dollar toegenomen.Dat getal vertegenwoordigt ongeveer 36 procent van het totale transactievolume van 105,3 biljoen dollar, dat bitcoin vanaf zijn geboorte in januari 2009 verwerkte.

Ook gelooft Ark Invest dat de zwaarste periode van de bearmarkt van bitcoin al achter ons ligt. “In 2022 was er sprake van een mate van capitulatie van hodlers die je normaal gesproken rond de bodem van bearmarkten ziet,” aldus Ark Invest.

Voor de lange termijn ziet Ark Invest drie scenario’s voor de bitcoin koers. In het meest bearish scenario bereikt bitcoin in 2030 de koers van 258.500 dollar. In het normale scenario een koers van 682.800 dollar en in het meest bullish scenario een koers van 1,48 miljoen dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....