Bitcoin analyse: koers doet stap terug, na stijging van 38%

Bitcoin analyse: koers doet stap terug, na stijging van 38%

De bitcoin koers is afgelopen donderdag afgewezen door het sterke weerstandsgebied rond $24.580. Sindsdien hebben we een stap terug gedaan van -4% en naderen we belangrijk support op de 1 uursgrafiek. Maar desondanks zijn er nog geen bearish argumenten te vinden die duidden op een aanstaande trendomkeer.

De bitcoin koers staat momenteel op 23,427.29USD. We bespreken recente koersontwikkelingen aan de hand van de weekgrafiek en de 1 uurgrafiek en sluiten af met een prima trade setup voor de komende week!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We starten deze update met een korte terugblik aan de hand van onderstaande twee stellingen die we besproken hebben in de vorige update:

1. Het lijkt een kwestie van tijd totdat we het sterke weerstandsgebied rond $24.580 zullen gaan testen.
2. Een eerste teken van zwakte krijgen we op het moment dat we terugvallen in de prijsrange, dus onder de $22.500.

We hebben een week later daadwerkelijk de onderkant van het weerstandsgebied $24.580 getest. Het feit dat de 200 MA’s mooi samen vallen in dit gebied zorgt voor de nodige weerstand. Weerstand doet tot op heden wat we van weerstand mogen verwachten en we zijn bij een eerste voorzichtige test afgewezen.

Betekent dit het einde van de huidige uptrend? Krijgen de mensen die nu al weken van de daken schreeuwen dat dit de grootste bulltrap ooit is, dan toch gelijk? Onthoud dat ze dit ook zeiden bij ieder weerstandsgebied gedurende de hele weg omhoog en keer op keer slaagde bitcoin erin om door weerstand heen te breken.

Wij volgen gewoon de trend en zolang we geen tekenen van zwakte zien is er voor ons geen enkele reden om aan te nemen bitcoin zijn hoogtepunt van de huidige uptrend al bereikt zou hebben. Aan de hand van stelling 2 zullen we op de lagere tijdsbestekken bespreken wanneer wij onze bullish verwachtingen voorzichtig zullen gaan bijstellen.

Mochten we in de komende periode door het weerstandsgebied en dus boven de 200 MA’s uit weten te komen verschuiven wij onze focus richting het volgende weerstandsgebied rond $30.000.

Bitcoin analyse: koers doet stap terug, na stijging van 38%

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

In de vorige update (groene cirkel in grafiek), hebben we besproken dat we een eerste teken van zwakte zouden krijgen op het moment dat we onder de $22.500 uit zouden komen (stelling 2). Twee dagen later werd met militaire precisie support gevonden op ons eerste invalidatiepunt, zie groene pijl.

Vanaf dit punt zien we dat onze vaak toegepaste prijsrange analyse zijn werk heeft gedaan, namelijk van range low, naar mid-range naar range high. Afgelopen woensdag volgde de uitbraak uit de range en hebben we de onderkant van ons weerstandsgebied $24.580 (stelling 2) getest, zie rode kruis.

Hoe benaderen we de huidige marktsituatie vanaf hier?

Wanneer we voor de tweede keer op rij terugvallen in de prijsrange $22.500 - $23.180 houden we rekening met een verdere daling richting het midden van de range en uiteindelijk range low $22.500. Dit is exact hetzelfde scenario als we aan het begin van de week gezien hebben.

Het is niet zo dat we direct overtuigend bearish zijn wanneer dit scenario zich in de komende dagen gaat uitspelen, het betreft tenslotte een prijsrange van slechts 3%. Op het moment dat we onder de $23.180 uitkomen en dus ook onder de 200 MA’s passen we onze bullish verwachtingen aan van een uptrend naar een zijwaartse trend. Dit is overigens wel een eerste signaal dat er mogelijk wat gaat veranderen.

Het moment waarop we onze bullish verwachtingen echt bearish zullen bijstellen is nog altijd op het moment dat we onder de prijsrange uit komen en dus nog altijd onder de $22.500.

Bitcoin analyse: koers doet stap terug, na stijging van 38%

Sinds we zijn afgewezen door de onderkant van ons weerstandsgebied $24.580 is de bitcoin koers met 4% gedaald en naderen we de bovenkant van de prijsrange in combinatie met de 200 MA’s op dit tijdsbestek.

Nu we nog geen serieuze tekenen van zwakte zien kunnen we rond range high ($23.195) een extra long positie openen voor een snelle 8% winst. Uiteraard beschermen we ons vermogen voor het geval er drastisch iets veranderd, met een strakke stoploss van -2.35%. Target voor deze long positie ligt vlak boven de $25.000 op $25.135.

Entry: rond 23.195
Target: $25.135 (+8.36%)
Stoploss: $22.650 (-2.35%)

Bitcoin analyse: koers doet stap terug, na stijging van 38%

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out | Bitcoin Valentijn Toppers 2023:

- Bitcoin Valentijnskaart | Will you B my valentine?
- Bitcoin Chocolade Valentijn | With Love
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Condoom | Bitcoin & Hot Sex
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade

Bitcoin analyse: koers doet stap terug, na stijging van 38%
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties