Valt de bitcoin koers omlaag naar de 20.000 dollar?

Bitcoin is de tweede week van februari bearish begonnen, want de koers van 23.000 dollar bleek in het weekend niet houdbaar voor de digitale munt. De Amerikaanse dollar lijkt zich te herpakken en daar hebben de financiële markten over de gehele linie het moeilijk mee.

Focus op de inflatie

De focus voor de financiële markten ligt momenteel op de nieuwe inflatiecijfers, die voor volgende week op het programma staan. In aanloop naar deze cijfers is het goed mogelijk dat de volatiliteit, die het afgelopen jaar zo lang afwezig was, weer in zijn volle glorie terugkeert.

Het jaar 2023 is goed begonnen voor bitcoin, maar dit zijn uiteindelijk de momenten waar het om draait. Iedereen was positief na de stijging van bijna 40 procent in januari, maar nu moet bitcoin laten zien dat het die koersen kan vasthouden, om daarna weer door te zetten.

Overigens is het ook volledig normaal dat een asset wat terugvalt na een gigantische koersexplosie. We kunnen immers niet verwachten dat alles in een rechte lijn omhoog blijft gaan. Ook in een bullmarkt moeten we regelmatig kleine correcties ondergaan.

Matige sluiting van de week

Hoewel de eerste weken van het jaar fantastisch waren, is bitcoin er niet in geslaagd om de afgelopen week boven de 23.000 dollar af te sluiten. "Bitcoin slaagt er niet in om de weerstand rond de 23.400 dollar te overwinnen," aldus een pessimistische Rekt Capital in een publicatie op Twitter.

Volgens de analist is het belangrijk dat bitcoin erin slaag om de in zijn grafieken getekende lijn weet te doorbreken. Het gaat om een weerstand die al bestaat sinds augustus 2022 en ook nu weer een lastige horde blijkt.

Als we verder omlaag kijken, dan lijkt de bitcoin koers van 20.000 dollar een belangrijk niveau. Vooral op psychologisch vlak, omdat dit de oude all-time high van december 2017 markeert. Op het moment van schrijven handelt bitcoin daar nog fier boven met een koers van 22.870 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....