ARK Invest koopt nogmaals voor 2,5 miljoen dollar aan Coinbase aandelen

ARK Invest koopt nogmaals voor 2,5 miljoen dollar aan Coinbase aandelen

Het Ark Invest van Cathie Wood gelooft heilig in de toekomst van Coinbase, want ze blijven maar aandelen kopen van het Amerikaanse beursplatform. Eerder deze week berichtten we al over twee aankopen, maar daar is inmiddels een derde bijgekomen. Ditmaal gaat het om een aankoop van 2,5 miljoen dollar aan aandelen van het beursplatform van CEO Brian Armstrong.

3,87 procent van het portfolio

In totaal bestrijkt Coinbase nu 3,87 procent van de investeringen van Ark Invest, wat betekent dat Cathie Wood en haar team een groot vertrouwen hebben in Coinbase en in het verlengde daarvan in bitcoin. De enige manier waarop Coinbase kan slagen is als bitcoin slaagt. Als het bitcoin niet lukt om een nieuwe bullrun te starten, dan is de kans klein dat Coinbase over vijf jaar nog bestaat.

Veel profijt heeft Ark Invest helaas nog niet gehad van de investeringen in Coinbase. De kostenbasis van de aankopen ligt namelijk op 254,65 dollar per stuk. Terwijl het aandeel Coinbase de donderdag afsloot op een koers van 47,55 dollar per stuk. Daarmee steeg het met 8,6 procent over de dag en 23 procent over de afgelopen maand.

Dat neemt echter niet weg dat het aandeel daarmee heel ver onder de gemiddelde aankoopwaarde van Ark Invest bungelt. Om break-even te draaien moet het aandeel nog vijf keer over de kop, wat een hele pittige opgave lijkt, maar je weet nooit hoe het in dit wereldje loopt.

Lastig jaar voor Coinbase

Overigens zijn de analisten er nog niet helemaal over uit dat 2023 een beter jaar zal worden voor Coinbase. Bij het grote Barclays verwachten ze zelfs dat het komende jaar er vooral eentje wordt van uitdagingen voor het beursplatform. Opvallend is dat ze de stijgende rente een significante 'meewind' noemen, terwijl ze waarschijnlijk een tegenwind bedoelen.

De rentestijgingen waren in het afgelopen jaar een belangrijke reden voor de koersdalingen binnen de gehele financiële markt. Ook voor dit jaar staan er nog een paar kleine renteverhogingen op het programma, waarmee de centrale banken de inflatie definitief onder controle hopen te krijgen.

Qua renteverlagingen hoeven we van de Federal Reserve niets te verwachten dit jaar, althans dat is de boodschap. Dat verhaal zal veranderen als de economie plotseling in een recessie terecht zou komen, want dan zijn ze er bij de centrale banken waarschijnlijk als de kippen bij om de rente te verlagen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties