Bitcoin koers tikt 17.500 dollar aan, maar vertrouwen is nog steeds afwezig

Bitcoin koers tikt 17.500 dollar aan, maar vertrouwen is nog steeds afwezig

De bitcoin koers bereikte voor het eerst in een maand tijd weer eens de 17.500 dollar, maar dat maakt de meeste handelaren niet plotseling bullish. Het nieuwe jaar begon waar 2022 mee eindigde, namelijk met extreem lage volatiliteit. Nu is er even sprake van een opleving, maar fundamenteel is er niets veranderd.

Focus op macro

De focus ligt momenteel nog altijd op de macro-economische data die vooral vanuit de Verenigde Staten komt. Op donderdag 12 januari krijgen we weer een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) print vanuit Amerika. De verwachting is dat deze binnenkomt op 6,6 procent, wat alweer een stevige daling is ten opzichte van de 7,1 procent van afgelopen maand.

Dat neemt niet weg dat de Federal Reserve nog altijd de verwachting uitspreekt dat de rente gedurende het hele jaar 2023 op dit niveau moet blijven. Volgens de populaire handelaar Johhny moeten we voor de echte uitbraak of dump van bitcoin wachten op de data van donderdag.

We moeten echter niet vergeten dat zelfs een inflatieprint van 6 procent, wat ver beneden de verwachting voor morgen zou zijn, nog ruim 4 procent boven de doelstelling van de Federal Reserve ligt. In die zin zijn we er wat de inflatie betreft nog lang niet. Wat dat betreft moeten we uitkijken om op de korte termijn niet te hoge verwachtingen te hebben van bitcoin.

Weinig geloof in rally

Het gros van de analisten maant iedereen dan ook tot kalmte. Johnny riep zijn volgers bijvoorbeeld op om niet toe te geven aan de FOMO deze week. Volgens de analist heeft de inflatiedata van morgen de potentie om de koersen weer een flinke tik naar beneden te geven.

Overigens is Johnny niet de enige. Er zijn ook andere analisten die een koers van 12.000 tot zelfs 10.000 dollar als een mogelijkheid zien voor bitcoin.

Capo roept in het bovenstaande bericht ook dat er nog helemaal geen sprake is van enige bevestiging van een nieuwe bullish trend. Het is volgens hem zaak om een stapje terug te zetten en eens goed naar de grafiek te kijken. Volgens Capo is de bearish trend nog altijd in tact en gaat het simpelweg om een bearmarkt-rally.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties