Ark Invest van Cathie Wood dumpt voor $75 miljoen aan Coinbase aandelen

De op twee na grootste aandeelhouder in het Amerikaanse Coinbase heeft besloten om 1,133 miljoen aandelen te verkopen. Het grote Ark Invest van Cathie Wood lijkt plotseling een stuk minder vertrouwen in Coinbase te hebben. Zo blijkt in ieder geval uit de dagelijkse handels-informatiebrief van Ark Invest.

Ark Invest van Cathie Wood dumpt voor $75 miljoen aan Coinbase aandelen

Verkoop verspreid over drie fondsen

De verkoop van Ark Invest is verspreid over drie fondsen van het bedrijf: Ark Innovation (ARKK), Next Generation Internet (ARKW) en Fintech Innovation (ARKF), waarvoor het in totaal meer dan 1,1 miljoen aandelen in Coinbase verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase sloot op dinsdag af met een daling van 21,08 procent op een koers van 52,93 dollar. Dat betekent dat Ark Invest voor ongeveer 75 miljoen dollar aan aandelen in Coinbase verkocht.

Eind juni was Ark Invest volgens Bloomberg de op twee na grootste aandeelhouder in Coinbase met 8,95 miljoen aandelen. Het machtige investeringsvehikel van Cathie Wood kocht vanaf het debuut van Coinbase op de Nasdaq in april 2021 aandelen van het bedrijf.

De laatste aankoop dateert nog van mei, destijds kocht Ark Invest voor 30 miljoen dollar aan aandelen van Coinbase. Nu lijkt het sentiment van Ark Invest jegens Coinbase dus ineens volledig omgedraaid.

Beleggingsproducten Ark Invest in de problemen

Ark Innovation wordt gezien als het vlaggenschip van de ETF-floot van Ark Invest. Het beleggingsproduct was de grote winnaar tijdens de enorme bullrun van 2020, maar sinds het begin van dit jaar is het in een grote storm beland.

Vanaf het begin van 2022 gemeten moet het fonds namelijk een verlies van 57,84 procent opschrijven, mede gedreven door de hoge inflatie waar de Federal Reserve op reageerde met hogere rentes.

Opvallend is dat Ark Invest besloot om een deel van hun aandelen Coinbase te verkopen nadat de SEC een onderzoek is gestart naar de beurs. Zij hebben namelijk het vermoeden dat Coinbase ongeregistreerde effecten aanbiedt en dat is verboden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....